"Bir İnsana Dokunmak" temalı online sergi, öğrencilerin yüreğini ısıttı




Tarih: 25 Kasım 2022 Cuma 15:32


USART /UNİART Derneği bünyesinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel maddi durumu iyi olmayan 24 öğrenciye destek projesi kapsamında "Bir İnsana Dokunmak" temalı online sergiye 19 ülkeden 55 uluslararası sanatçı katıldı.

USART ve UNIART Dernek Başkanı Kırımlı Ressam Hülya Gülmez, günün anlam ve öneminden bahsetti. Gülmez, “Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.  Şehit öğretmenlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri talimatnamesinin yayımlanması ile resmileşmişti. Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA