Vahap Seçer: ’Merkezi hükümetten hakkımızı alalım’




Tarih: 25 Kasım 2022 Cuma 17:44


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Mersinliler, biraz taş olup baş yaralım" dedi ve ekledi: "Merkezi hükümetten hakkımızı alalım"

Haber-Cihan Barış Budak

Bu sözler, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı 3. Birleşim Toplantısı'nda söylendi. Mersin Metrosu'nun devam edebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelecek bir imzayı aylardır beklediklerini vurgulayan Vahap Seçer, Mersinlilere seslendi. Mersin Metrosu Projesi'nin kente değer katan bir proje olduğunu belirten Seçer, "Bu koltuk bugün Vahap Seçer'in oturduğu koltuktur, yarın bir başka belediye başkanı gelir. Devlette devamlılık esastır. Kazanacak olan Mersin'dir" diye konuştu.

 

"HER KONUDA ÖNÜMÜZ AÇILIRKEN, BİRDEN BİRE BU İŞ TIKANDI"

Geçtiğimiz aylarda Mersin Metrosu'nun şantiye alanında incelemelerde bulunan Vahap Seçer, inşaatın şu anda belediyenin öz kaynaklarıyla sürdürüldüğü vurgulamıştı. Seçer, kredi kullanımı için Bakanlık'tan imza beklediklerini belirterek Ankara'ya çağrıda bulunmuştu. Son Meclis Toplantısı'nda çağrısını yineleyen Seçer, "Bu metro inşaatı eninde sonunda biter. Bir yıl gecikmeli biter, iki yıl gecikmeli biter ama biter. Bu Mersin'e gerekli olan bir proje. İnsanların kafası karıştı. Ankara'nın kafasını karıştırdılar. Başka faktörler devreye girdi. Her konuda önümüz açılırken, birden bire bu iş tıkandı" dedi. Mersin'in vergi veren iller arasında 5'inci sırada yer aldığını da hatırlatan Seçer, "İstanbul'a bakın; 200 kilometre hafif raylı, metro, tramvay, füniküler raylı sistemi var. Bunları kim finanse etmiş, bir bakın bunlara. Konya'ya bakın, bir raylı sistem yapılıyor oraya. Bunu kim finanse edecek. Mersin devletin bütçesine para gönderiyorsa; Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul'a ayırdığı bütçeden, Konya'ya ayırdığı bütçeden, diğer illere ayırdığı bütçeden Mersin'e de ayrılıp birçok şey yapılabilir" diye konuştu.

 

MECLİS ÜYELERİ, MERSİN METROSU İNŞAAT ALANINI İNCELEYECEK

'Mersin' ortak paydasında bir araya gelinmesi gerektiğini vurgulayan Seçer, "Biz aramızda rekabet edebiliriz. Farklı siyasi görüşlerden olabiliriz. Genel seçimlerde, belediye başkanlığı seçimlerinde kıyasıya mücadele ederiz. Bittiği zaman ortak payda Mersin'dir. Bitti. Artık bu iş uzatılmaz. 'Sen falanca partilisin, filanca partilisin' değil. Bu nedenle bizim Mersin'in ortak menfaatlerinde daha çok bir arada görünmek, gücümüzü merkezi hükümetlere; bugün bu hükümettir, yarın başka bir hükümettir; göstermemiz gerekir" dedi. AK Partili Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan'ın "Normalde o proje zaten onaylanmıştı. Sonra siz projenin üzerinde oynama yaptınız. Proje üzerinde oynamasaydınız belki de bunlar olmayacaktı" sözlerine de yanıt veren Seçer, "Yanlış olan bir projede oynarım. Bir daha oynarım, bir daha oynarım. Neticede bu para halkın parası. Ben milyonları sokağa atamam. Sayın Özturan, siz de biraz bize inanın. Bu bahsedilen konular bizim projeyi durdurmaya kifayet eden önemli konular değil" ifadelerini kullandı. Öte yandan ilerleyen günlerde Meclis üyelerinin inşaat alanını gezerek, incelemelerde bulunacağı öğrenildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA