‘Birbirini Tamamlayan Ortaklık’ projesi hayata geçirildi




Tarih: 27 Kasım 2022 Pazar 14:51


Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım himayelerinde ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi yürütücülüğünde, 2021 Türk Konseyi İstanbul Zirvesi’nde Türk Devletleri Başkanlarınca kabul edilen “2040 Türk Dünyası Vizyon Belgesi”nde yer alan ilke ve hedefler doğrultusunda “Birbirini Tamamlayan Ortaklık” projesi hayata geçirildi.

Proje, Türk Dünyasında güvenlik, sağlık, eğitim, enerji, spor, ulaştırma ve teknoloji iş birliğiyle ilgili raporlardan oluşuyor. Proje kapsamında, Türk dünyasının güvenliği alanında Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Buğra Sarı tarafından hazırlanan ve takdimini TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım’ın yaptığı rapor, “Birlikte Güçlüyüz” düsturuyla bir araya gelen Türk Dünyasının güvenlik alanında sahip olduğu potansiyele ışık tutuyor. Projenin devamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde tüm Türk Dünyası Aksakallarının katılacağı “Birbirini Tamamlayan Ortaklık” konulu bir panel de düzenlenmesi planlanıyor. 2021 Türk Konseyi İstanbul Zirvesi’nin ardından Aksakallar Konseyi örgütün kurumsal yapısı içerisinde daha önemli sorumluluklar ve işlevler üstlenen bir organ haline dönüşmüştür. Türkiye Aksakalı Binali Yıldırım’ın TDT Aksakallar Konseyi Başkanlığını üstlenmesi, Türkmenistan eski devlet başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un Türkmenistan Aksakalı olarak çalışmalara dâhil olması ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ı temsil eden Aksakalların da başarı hikâyeleriyle öne çıkan devlet adamları olması Aksakallar Konseyi’nin rolünü ve etkinliğini güçlendireceğini ortaya koymaktadır. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA