Mut’ta “Geleceğimize Nefes” olacak sedir tohumları toprakla buluştu




Tarih: 2 Aralık 2022 Cuma 15:59


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut Orman İşletme Müdürlüğü, Çamlıca Orman İşletme Şefliği Adras mevkiinde Rehabilitasyon Programı’nda olan sahalarda "Geleceğe Nefes" olacak Sedir Ormanı "Karpelli Sedir Tohum Ekimi" metodu ile oluşturmak ve "Asıl Yurduna" geri getirmek için, 320 futbol sahası büyüklüğündeki alanda toprak işlemesi ile 250 kilometrelik teras yapılarak, 70 bin kilogram sedir tohumları toprakla buluştu.

Mersin Orman Bölge Müdürü Yalçın'a, Mut İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Mut Orman İşletme Müdürü Necmi Poscu, İşletme personelleri, İlçe protokolü eşlik etti. Sahada çalışan kurum personeli ve vatandaşlarla birlikte tohumları toprakla buluşturan Bölge Müdürü Mustafa Yalçın; " Buralar hepinizin bildiği gibi Sedirin yurdu, tesis edeceğimiz bu ormanları yörede yaşayan insanlarla el birliği içinde koruyarak Geleceğe Nefes yapmalıyız" dedi. (Haber Merkezi)  


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA