BİSİKLETLİ YENİ YIL PARTİSİ




Tarih: 25 Aralık 2022 Pazar 16:24


Mersinli bisiklet dostu kent insanları, Babil Kültür Park’ta Bisikletli Yeniyıl Partisi’nde buluştu.

Haber- Emrah Birgül

Dayanışmayla organize edilen Bisikletli Yeni Yıl Partisi, renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl beşincisi düzenlenen bu özel etkinliğe yaklaşık 250 bisikletli, yeni yıl konseptine uygun şık kıyafetler giyinerek bisikletleriyle katıldı.

ETKİNLİKTE KATILIMCILARIN YÜZÜNCE GÜLÜCÜKLER EKSİK OLMADI

Etkinlik, Mersin’de bisiklet kullanımının yaygınlaşması için öncülük eden ve birçok kurumda çalışmalar yürüten bisiklet aktivisti Ebru Petek Budur tarafından ilk defa 2018 yılında yapılmış ve artık geleneksel bir kutlamaya dönüşmüş. Bisikletli kadınlar dayanışmasıyla etkinlik öncesi parkta bulunan ağaçlar ve çevresi yeni yıl konseptine uygun şekilde süslendi, müzik eşliğinde doyasıya eğlenildi. Sevgi enerji çemberi çalışması, dans, zumba, oyunlar, karaoke korosu ile devam eden Bisikletli Yeniyıl Partisi, yaklaşık 4 saat sürdü.  Partide katılımcılar, birbirlerine çeşitli hediyeler verirken evlerinde yaptıkları yemek ve pastaları da birbirleriyle paylaştılar.

 

“AMACIMIZ, BİSİKLETLİ YAŞAM KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRABİLMEK”

Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu Kurucusu Ebru Petek Budur, bisikleti gündelik yaşamın bir parçası haline getirmek ve daha fazla insanın bisiklet kullanmasını sağlamak için farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti. Budur, "Mersinli bisiklet dostu kent insanları olarak 5. yılında artık gelenekselleşmiş olan Bisikletli Yeniyıl Partisi'ni yapıyoruz. Bu etkinliği; Mersin’de bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak ‘Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım’ konularına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, bisikletli yaşam kültürünü yaygınlaştırabilmek, katılımcıların bireysel ulaşımlarıyla şehrin farklı bölgelerinde bisikletli ulaşım görünürlüğünü artırmak için gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ilk yılından itibaren 21 Aralık günü başlayan eski Türk geleneği Nardugan günlerine de kültürel mirasımız olarak sahip çıkıp yaşatmak istiyoruz" dedi. Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu Kurucusu Ebru Petek Budur, etkinlikte katılan ve destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ederek, "Önümüzdeki yıllarda da bu buluşma halkamızı genişleterek sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA