Yılbaşı gecesinde, Mezitli’de ışıklar sönmedi




Tarih: 1 Ocak 2023 Pazar 17:35


Mezitli Belediyesi 2023 yılına özel gerçekleştirdikleri yılbaşı etkinliğinde vatandaş doyasıya eğlendi. Etkinlik, katılım gösterenler tarafından tam not aldı.

Haber- Emrah Birgül

Mezitli Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşen yeni yıl kutlama etkinliğine; Mezitli Belediye Başkanı  Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve birçok vatandaş katıldı. Kibrit Kutusu, Naba Akustik, Fosiller, Zor Band müzik grupları şarkılarıyla Mersinlileri coşturdu. Müzik ve eğlenceyle birlikte açılan standlarda doyumsuz lezzetlerin de tadıldığı kutlamalarda saatler 24.00'ü gösterdiğinde atılan havai fişekler yeni yılı müjdeledi. Gecenin sonunda katılan tüm vatandaşlara Mezitli Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı.

 

"HER ŞEYİN DAHA GÜZEL OLACAĞINA İNANIYORUM"

Yaptıkları etkinlikle beraber yeni yıla vatandaş ile birlikte giren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli Demokrasi Meydanındayız. 2022 yılının son saatlerindeyiz. 4 gündür burada eğlence var. Burada tüm Mezitli halkı hep beraber kucaklaştı. Güzel günler, güzel saatler geçiriyorlar. 2023'e gireceğiz. Tabi 2023'te daha güzel şeyler bekliyoruz. Her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Herkese sağlık diliyorum, huzur diliyorum" ifadelerini kullandı.  

 

"2023'TE BU TOPLULUĞUN BİZE GÜZEL BİR BAHAR YAŞATACAĞINA İNANIYORUM"

Sözlerine devam eden Tarhan, "Muhteşem bir kalabalık var. Bende bu kitlenin belediye başkanıyım. Burada onlarla beraber olmaktan onlarla beraber olmaktan çok mutluyum. Onlar bana bu mutluluğu kazandırdığı için hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde dikkat çekerek "Mezitli halkı, Mersin halkı bildiğiniz gibi çok çevreci, naif ve her yönden olgundur. Bu naif ve çevreye duyarlılıkların yanında haksızlıkların karşısında da direnmesini bilen bir Mezitli'yi gördük. Bu insanlara hizmet etmek, belediye başkanı olmak çok güzel bir duygu. Buradakiler Atatürkçü cumhuriyet değerlerine inanan, demokrasi sevdalısı bir toplum. Ben onları çok seviyorum. Onlar için ne yaparsak azdır. Gördüm ki 4 günkü etkinlikte insanlarımızın biraz daha birlikte olmaya, morale ihtiyacı var. Sık sık bunun yinelenmesini istiyorum. Bende burada yılbaşı gecesinde onlarla beraber olmaktan, başka sofralarda olmamaktan çok mutluyum. Onlarla beraber yılbaşı geçireceğiz. 2023'te bu topluluğun bize güzel bir bahar yaşatacağına inanıyorum. Tekrar söylüyorum, ben bu insanları çok seviyorum" diye konuştu.

 

"MEZİTLİ, TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR İLÇEDİR"

Mezitli halkının bir kurtarıcıya ihtiyacının olmadığını söyleyen Tarhan, "Tek başına bir başkana ihtiyacı yok. Birilerine ihtiyacı yok. Onlar kendi iç dinamikleri ile kendi görevlerini en iyi şekilde yapan, sandığa en iyi şekilde sahip çıkan bir kitledir. Türkiye'ye örnek olacak bir ilçedir. Zaten biz iyi bir ilçeyiz. Bu halkta bu insanlarla en iyi belediye olacağız. Çünkü bu insanlar bunu hakkediyor. Yaptıklarımız onların parasıyla yapılıyor. Çok genç arkadaşımız burada gönüllü olarak sahneye çıktılar. Böyle bir organizasyonu, topluluğu ender illerde görürsünüz. Muhteşem yani başka diyecek bir şey bulamıyorum" şeklinde konuştu.

 

"MEZİTLİ'Yİ BERABER YÖNETİYORUZ"

Yaptıkları çalışmalarla beraber insanların güvenini kazandıklarının altını çizen Tarhan, "Belki belediye olarak büyük bütçemiz yoktur. Ama bizim en büyük sermayemiz, sosyal sermaye. Sosyal sermaye dediğimiz bu sosyal topluluk. Bu 9 yıllık başarımızın altında bu insanların bize güvenleri yatıyor. 40 yıla yakın belediyecilik deneyimi gördüm. Parayla bir şey olmuyor. Önemli olan parasız bir şeyler yapmak. Parasız bazı aktiviteleri yapmak. İşte biz bunu gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de örnek bir belediyeciliği yapıyoruz. Onlarla beraber yönetiyoruz. Onlarla beraber karar veriyoruz.  Onlar ne isterse ben onu yapıyorum. Çünkü onlar bunu hakkediyor.  Mezitli halkı her şeyin en iyisine layık. Hepsine ilk önce sağlık diliyorum, mutluluk diliyorum. Ülkemize barış diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

YILBAŞI ETKİNLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENEN VATANDAŞLAR

Yılbaşı gecesinde etkinlikte eğlenen vatandaşlardan gelen yorumlar ise şu şekilde: "Burası çok güzel gözüküyor. İlk defa böyle bir yılbaşı etkinliğe denk geliyorum. Çocuklarımla beraber geldim. Burada çok mutlular, eğleniyorlar" "Ben evde tek başıma kalmıştım. Böyle bir yılbaşı etkinliğinin olduğunu gördüm. Burayı görmek istedim. İyi ki de buraya geldim diyorum. Evde çok sıkılacaktım. Tek başıma yeni yıla girmeyi düşünürken, bu toplulukla beraber yeni yıla girmek çok güzel oldu. Bunu hayal etmemiştim." "Kaç gündür bu etkinlik devam ediyor. Mezitli vatandaşları gerçekten bu yılı dolu dolu geçirdi. Başkanımıza teşekkür ederiz. Bize bu yılbaşı etkinliğini hazırladığı için."


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA