Gültak’tan Cemevi onayı




Tarih: 6 Ocak 2023 Cuma 16:39


Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Ocak Ayı İkinci Birleşimi’n gündem dışı konuşmalarında Meclis Üyesi Bayram Yıldırmaz, Mersin merkez ilçelerde cemevinin olduğunu sadece Akdeniz ilçesinde olmadığını gündeme getirdi. Buna karşılık cevap veren Akdeniz Belediye Başkanı M.MustafaGültak, belediyedeki yetkili kişilere seslenerek “Cemevi ile ilgili hızlı bir şekilde yer arayın. Yer olursa ben yapacağım. Türkiye’nin en büyük cemevlerinin 3 katının tadilatını her halde kimin yaptığını biliyorsunuz” dedi.

 

Haber- Mehmet Miras

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Ocak Ayı İkinci Birleşimi, Akdeniz Belediye Başkanı M.MustafaGültak, başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla beraber gündem maddelerine geçildi. Gündem dışı konuşmalarında söz alan Meclis üyesi BayramYıldırmaz, “Akdeniz’de bir eksiklik var. Bugüne kadar hiçbir zaman gündeme gelmedi. Şimdi burada alevi yurttaşlarımızın yoğun olduğu bir bölge. Toroslar’da, Yenişehir’de, Mezitli’de cemevi var, ama maalesef burada yok. Ama kimse bu soruna değinmedi. Alevi yurttaşlarımızın adına talebimizdir” diye konuştu.

 

“HIZLI BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİN”

Meclis üyesi Yıldırmaz’a cevap veren Gültak, “Bununla ilgili bir yer bulun. Mahalle yerinde bir yer bakın. Söylediklerinde ben yer yok dedim. Yer olursa ben yapacağım. Diğer Arap Alevilerinin binalarına yapılan yardımlarını da biliyorsunuz. Ben talimatı verdim, bildiğiniz yer varsa yer bulalım hemen yapalım. Cemevi sadece Akdeniz Belediyesi’nin bütçesiyle yapılmaz. Burada sizin de yardımlarınız, hayırseverlerinde yardımları lazım. Yer bulsunlar, hızlı bir şekilde takip edin.  Şimdi mahallede önemli, şimdi yaparız kimse gitmez. Biz geldiğimiz günden beri kiliselere, camilere, cemevlerine şu ana kadar herhalde Mersin tarihinde en çok yardım etmiş, el uzatmış bir belediye başkanı oturuyor karşınızda. Cemevi, merkezi bir yerde olması lazım” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA