Mersin basını öğle yemeği etkinliğinde buluştu




Tarih: 9 Ocak 2023 Pazartesi 17:54


10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin basını Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen öğle yemeği etkinliğinde bir araya geldi.

Haber-Mehmet Miras

 

Akdeniz Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da katıldı. Etkinlikte, Mersin'in duayen gazetecilerinden Hüseyin Kar'ın doğum günü de kutlandı.

 

"HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BU BİNAYI GAZETECİLER CEMİYETİ'NİN ELİNDEN ALAMAZ"

Etkinlikte konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Mersin Gazeteciler Cemiyeti binasının Akdeniz Belediyesi tarafından Mersin basının hizmetine sunulduğuna dikkat çekti. Etkinlik ve bina için Gültak'a teşekkürlerini sunan Tepe, "Hakikaten bizim Cemiyet binamız hep örnek olarak gösteriliyor. Böyle bir Cemiyet binasının diğer illerimize de örnek olması söyleniyor" dedi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise Tepe'nin konuşması üzerine "Bu bina benim değil, senin de değil. Gazeteciler Cemiyeti'nin. Biz faniyiz. Yarın bir gün gideriz. Seçim var, seçilmeyebiliriz. Sen seçilmeyebilirsin ama bu artık hiçbir belediye başkanı bu saatten sonra bu binayı Gazeteciler Cemiyeti'nin elinden alamaz. Alırsa kendi bilir. Ne diyeyim" ifadelerine yer verdi.

 

"BUGÜNE KADAR BUNUN DÜŞÜNÜLMEMESİ SİYASETÇİLER AÇISINDAN BİR EKSİKLİK"

Gültak, konuşmasının devamında; "Biz yaptık yapacağımızı. Bugün baktığınızda belediyemizin hemen dışında da çok güzel bir Türk bayrağı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir portresini koyduk. Bunları kasıtlı koyuyorum. Bizden önce insanlar böyle şeylere farklı bakıyorlardı bu belediyede. Artık bir şey bakmayı öğrensinler. Dolayısıyla bu bina Gazeteciler Cemiyeti'nin. Mersin'de bu işle uğraşan kardeşlerimizin. Her zaman güle güle kullansınlar. Bu bina küçük geliyor falan da demesinler ama. Sonuç itibariyle güzel. Yan tarafa baktım. Ne güzel çimlenmiş, yeşillenmiş. Burada nisan-mayıs'tan sonra güzel çay ve kahve içilir. Daha iyisine layıksınız, hayırlı olsun. Bence bugüne kadar bunun düşünülmemesi siyasetçiler açısından bir eksiklik. Niye düşünmemişler? Yani birçok büyükşehir belediye başkanı, yerelde ilçe belediye başkanları vs. olmuş ama bir tanesi bunu düşünmemiş" ifadelerine yer verdi.

 

"BEN HALKIN İÇİNDE DEVAMLI GEZEN BİR SİYASETÇİYİM"

Seçim sürecinin başladığına dikkat çeken Gültak, "Şimdi ben biliyorum, 3 ay sonra herkes buraya gelecek. Vaatlerde bulunacaklar. Sizler sayesinde oylar isteyecekler ve gazete manşetlerine çıkmak isteyecekler. Seçildikten sonra da yılda bir kere gelirler. Ben en azından öyle bir siyasetçi değilim. Ben halkın içinde devamlı gezen, İl başkanlığımda ve milletvekilliğimde de gazetecilere, basın mensuplarına önem veren; il başkanlığımda yılda bir veya iki kere basın toplantısı yapan, bir kahvaltıda veya yemek ortamında sizleri buluşturup toplayan bir siyasetçiden bahsediyorsunuz" dedi.

 

"SİZLER HER ZAMAN DEĞERLİSİNİZ"

Basının önemine vurgu yapan Gültak, "Geçen de söyledim; demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesidir basın. Yani basın yoksa demokrasi yoktur. İyisiyle, kötüsüyle her şeyi aktaran sizlersiniz. Bizler bir yere kadar aktarabiliriz. Dolayısıyla önemsiyoruz. Önemsediğimiz için bu imkanları sizlere verdik. Hatta şu da bir gerçek ki başka sivil toplum örgütleri de var. Yani sen burayı yapıyorsun ama onlar da isterse? Kardeşim, evet bütün sivil toplum kuruluşlarını önemsiyoruz. Ama basın; hani hep söylerler ya; demokrasinin şu ayaklarının dışında dördüncü ayağıdır. Dolayısıyla biraz daha farklı gördüğüm için bu imkanları sunduk. Yeterli mi? Fena sayılmaz. Daha güzel olabilir miydi? Olabilir. Ama imkanlar dahilinde güzel bir yer elde ettik. Her şeye layıksınız. Çünkü işiniz zor. Bu işin sıcağı var, soğuğu var. Dün ulusal çapta gazetecilerimiz vardı. Yani çatışmanın içine girmek var, kurşun yemek var, yaralanmak var, her şey var bu işte. Tehdit almak var, aç kalmak var. Var da var. Dolayısıyla bu işi yapmak kolay değil, zor ve kutsal bir iş. O yüzden de her zaman sizler değerlisiniz" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA