Gazeteciler, 10 Ocak’ı kutladı




Tarih: 10 Ocak 2023 Salı 17:29


10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Haber-Burak Karataş

 

Çalışan Gazeteciler Günü kutlama programına Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, TRT Çukurova Radyosu Bölgesi Müdürü Fatih Doğru, Mersin SMMMO Emin Levent Türkili ve basın mensupları katıldı.

 

TEPE: "GAZETELERE VERİLEN İLANLARIN SAYISI AZALDI"

Törende konuşan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, "Gazeteciler çok zor dönem yaşıyorlar. Bu zor dönemi nasıl aşabiliriz bunun  mücadelesini veriyorlar. Teknolojik gelişmeler, ekonomik gelişmeler bize fayda sağlayacağını düşünürken ne yazık ki öyle olmadı. Özellikle teknolojinin gelişmesi, dijital medyaya, geçiş eski geleneksel medyayı çok zor durumda bıraktı. Bütün medya çalışanları, gazeteciler, kuruluşlar şu an çok zor durumdalar. Geleneksel medyanın başında gazeteler var. Gazetelere verilen ilanların sayısı azaldı, çok ciddi bir baskı maliyeti ile karşı karşıyalar. Zaten sayı olarak artık çok fazla basamıyorlar" dedi.

 

TARHAN: "BEKLEDİĞİMİZ OBJEKTİF VE TARAFSIZ BİR YAYIN POLİTİKASI"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, törende yaptığı konuşmada yerel basının her geçen gün daha kötü günler yaşadığını vurgulayarak; "İsteriz ki ülkemizde demokrasi tam anlamıyla gerçekleşsin. Herkesin söylediği yasama, yürütme ve yargının dışındaki dördüncü güç olarak basın hak ettiği yeri alsın. Bu günler sadece gün olarak kutlanmanın ötesinde bayram coşkusu ile kutlanmış olsun diyorum. Tabii ki objektif haber yapılması, kendi içersinde temizlik yapılması basından da hepimizi isteği. Siyaset nasıl kendi içerisinde temizlik yapması gerekiyorsa her sektörün de basın da dahil kendi içerisinde daha iyiye gitmesi gerekiyor. Bizim beklediğimiz objektif ve tarafsız bir yayın politikası izlemeleri" diye konuştu.

 

"ELİMİZDEN GELEN DESTEKLE SİZLERİN YANINIZDA OLACAĞIZ"

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise "Zor günler geçiriyor olabilirsiniz, ama gerçekten onurlu ve şerefli bir meslek yaptığınızı bilmenizi isterim.  Bu konuda AK Parti İl Başkanlığı döneminde milletvekilliği döneminde ve Akdeniz Belediye Başkanlığı döneminde de her zaman basının yanında yer aldık. Gazeteci kardeşlerimiz, kiradan kiraya gidiyordu. Bunu engelleyecek güzel bir Cemiyet binasını sizlere kazandığımız için memnunuz.  Elimizden gelen destekle sizlerin yanınızda olacağımızı söyleyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA