Bitsin artık bu çile!




Tarih: 12 Ocak 2023 Perşembe 17:54


İstiklal Caddesi’ndeki ’yenileme çalışması’ndan rahatsızlığını dile getiren esnaf, ’bitsin artık bu çile’ sözleriyle tepkisini dile getirdi. Aralık sonunda ’bitecek’ denilen çalışma, Ocak ortasında da sürüyor. Çalışmalar nedeniyle gün ortasında kesilen elektrik ve internet ise esnafın mağduriyetini ikiye katlıyor.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Aralık sonunda biteceğini açıkladığı İstiklal Caddesi'ndeki yenileme projesi çalışmaları sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin cadde üzerindeki çalışları nedeniyle bir süredir maddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren esnaf, bir de 'kesinti sıkıntısı' çekiyor. Cadde üzerindeki çalışmalar nedeniyle kentin en işlek caddelerinden birinde zaman zaman elektrik ve internet kesintisi yaşanıyor. O kesintiler esnafın işlerinin tamamen durmasına neden oluyor.

 

SEÇER, EN ÇOK ALTYAPIDA SÜRPRİZLER YAŞADIKLARINI BELİRTMİŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Perakendeci İş İnsanları Derneği (MEPİAD) tarafından düzenlenen toplantıda esnafla bir araya gelerek 'Aralık sonunu' işaret etmişti. Esnafın çalışmalar nedeniyle sıkıntılar yaşadığını belirten Seçer, "Elbette bu süreçte esnaf haklı olarak, ‘bir an önce bitsin, işime gücüme bakayım’ diyor. Bizi en çok uğraştıran ise kentin bir altyapı hafızası olmadığı için altyapıda karşılaştığımız sürprizler. Fakat, buradaki işleri en kısa zamanda tamamlama gayreti içerisindeyiz” diye konuşmuştu.

 

GÜN ORTASINDA, İŞLEK CADDEDE İNTERNET KESİLDİ

Gazete, lojistik firması ve teknoloji marketi gibi birçok işyerinin yer aldığı cadde civarında çalışmalar nedeniyle yaşanan elektrik ve internet kesintileri ise maddi sıkıntıların yanında iş yerleri için yeni bir sıkıntıya dönüştü. O kesintilerden birisi de dün yaşandı. Bölgede bir teknoloji marketi yetkilisi Ali Orhan Taşmertek, sürecin uzamasına tepki göstererek; "'Artık bitsin bu çile' diyoruz. Şu anda iş yapamıyoruz. İşimiz bilgisayar ve internet üzerine. İnternet bize şart. Olmazsa olmuyor. Kesildiği için de mağduruz. Bilgisayar tamiri ve internetten herhangi bir satış yapamıyoruz. Bu da bizim için kayba neden oluyor. Ocak ortasına geldik ama çalışma hala sürüyor. Bir an önce bitmesi lazım" dedi.

 

"17 SENEDİR HİÇ BÖYLE BİR ZARAR YAŞAMADIM"

Cadde üzerindeki bir tatlıcı dükkanında 17 yıl çalıştığını vurgulayan Celal Polat da yaklaşık 4 aydır sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayarak, "İşler sıfıra indi. Zararına çalıştık. Gün geldi kendi yevmiyemi bile çıkartamadım. Dükkan zaten kira. Ne gelen var, ne giden var ne de soran var. Esnaf ne yapıyor diye soran da yok. Sözde bu ayın 28'inde teslim edilecek. Açılış 3 Ocak'ta olacaktı, ertelendi. Şimdi de '28 Ocak' dediler. Umarım biter. Bu yol buradaki esnafı müthiş bir zarara uğrattı. Ben 17 senedir bu dükkandayım ama 17 senedir hiç böyle bir zarar yaşamadım. İlk defa böyle bir şey yaşadım. Burada 20-30 tepsi satış yaparken 3-4 tepsiye düştü. Türkiye'de böyle bir şey yapıldığı zaman en azından yetkililerin gelip esnafı gezmesi gerekiyor. Esnaflara 'biz buraya böyle bir şey yapacağız, mutlaka mağdur olacaksınız' demesi lazım. Ama en azından bir bilgi vermeleri gerekiyor ya da 'şu kadar süre içerisinde teslim edilecek' denilmeli. Ama öyle bir şey de yok. Bir tek gelip 'tabelalar değişecek, tek renk olacak' denildi. Sadece o, başka bir şey yok. Keşke olsaydı" ifadelerine yer verdi.

 

"BU ÇALIŞMALARIN BANA 50 BİN TL ZARARI OLDU"

Cadde üzerinde bir telefoncu dükkanı işletmecisi Yaşar Tırpan ise çalışmalar süresince 50 bin liraya yakın bir zarara uğradığını belirterek, "İlk kapıları kapattılar, bir hafta içerisinde kaldırımlar kaldırıldı. 2 ay içerisinde neredeyse hiçbir şey yapılmadı. Ondan sonra başladılar ama çok yavaş ilerlediler. Rahatsızlığımızı dinleyen veya gelip bizi ziyaret eden hiçbir yetkili olmadı. Sözde bu ay sonunda bitirecekler ama ince işçilik var daha, zor görünüyor. Ben bu süreçte zarara uğradım. Satışım yüzde 90 düştü. Buranın bana aylık ortalama 15 bin liralık bir zararı oldu. Totalde bu rakam 50 bin lira. Bugün de internetim kesim. Zaman zaman elektrik kesiliyor, su kesiliyor. Bu da bizi mağdur ediyor" diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA