Öğrencilerin ’ikinci Adresi’ neresi olacak?




Tarih: 13 Ocak 2023 Cuma 17:18


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni açılan ’Adres Okuma Salonu’nun ikincisini Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasındaki sahil bandında yapmayı planladıklarını ancak tahsis beklediklerini belirtti.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2023 Yılı Ocak Ayı İkinci Birleşim Toplantısı'nda yeni açılan 'Adres Okuma Salonu' gündeme geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, öğrenciler için 'ikinci Adres' olma özelliğini taşıyacak yeni bir mekan daha yapmayı planladıklarını vurguladı.

 

"GENÇLERİ HEPİMİZ SEVİYORUZ"

Adres Okuma Salonu'nu gençlere layık görmenin önemli olduğunu vurgulayan Seçer, "Eğitim gören evlatlarımız bizim her şeyimiz, canımız, ciğerimiz, varlığımız, onurumuz, şerefimiz. Gençleri hepimiz seviyoruz. Eminim ki birimiz diğerimizden daha fazla sevmiyor. Hepimizin ilgisi, alakası; aman çocuklarımız iyi eğitim alsın, iyi birer insan olsun, iyi bir yurttaş olsun. İnsanlığa yararlı olsun, vatana yararlı çocuklarımız olsun diye üzerlerine titriyoruz" dedi.

 

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA HAL MAHALLESİ OKUMA SALONU'NU AÇACAĞIZ"

Belediye olarak hayata geçirdikleri ve önümüzdeki günlerde açılacak okuma salonlarına ilişkin bilgiler paylaşan Seçer, "Bizim 9'uncu okuma salonu ve çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda üniversite bölgesinde bir okuma salonu için çalışmalar devam ediyor. Yine mahalle bazlı çalışmalara başladık. Önümüzdeki haftalarda Hal Mahallesi Okuma Salonu'nu açacağız. Orada çok güzel bir yapı oldu. Yine yeni başladığımız, kendimizin toplum merkezi olarak yaptığımız çalışmalarda da mutlaka biz okuma salonunu, kreşi dahil ediyoruz. Halkkent'te açtık. Tarsus'ta Ötüken Park'ta açtık. Yine Anamur'da devam eden, yakın zamanda sonuçlanacak bir çalışmamız var. Mevcut işleyen, burada Kongre Merkezi'ndeki kütüphanemiz çok aktif. Marina karşısındaki kütüphanemiz aktif. Bunların sayısını çoğaltacağız" diye konuştu.

 

"OKUMA SALONLARININ SAYISINI ARTIRACAĞIZ"

Gençlerin büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu kapsamda öğrenimleri için daha fazla bütçe ayrılması gerektiğini sözlerine ekleyerek Adres Okuma Salonu'ndan söz eden Seçer, "Orada çayı, kahvesi, çorbası... 24 saat açık. Bu çok az olan bir durum. Çok az şehirde vardır. Hem hijyen koşulları hem güzel ortamları hem güvenliği hem huzuru hem oranın o lokasyonu; muazzam bir iş oldu. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Bunların sayısını artıracağız" dedi.

 

"MERSİN İDMAN YURDU MEYDANI-HİLTON ARASINDA DÜŞÜNÜYORUZ"

'Adres' gibi yeni bir okuma salonu yapmayı planladıklarını açıklayan Seçer, "Yine sahilde bir çalışmamızın olma ihtimali var ama burada Mersin İdman Yurdu Meydanı-Hilton arasında düşünüyoruz. Aynı projeyi uygulama ihtimalimiz yüksek bu ilgiyi görünce. Onun da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda tahsisini beklemek zorundayız. Çok uzun süredir beklediğimiz bir tahsis. Buradan vatandaşlarıma da söylemek istiyorum; Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasında diğer bölgelere göre daha kötü bir görüntü olmasının nedeni, oranın ben tekrar bir imarını yapacağım ama hukuki bir zemini yok. İhaleye çıkamıyorum çünkü bakanlıktan henüz tahsisi alamadım. Alır almaz da bu ikinci okuma salonunu, sahilde olma özelliği önemli, yine Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasında yapma planlarımız var. Yüksek ihtimal de yapacağız" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA