Ahmet Sula, Mersinlilere unutulmaz anlar yaşattı




Tarih: 19 Ocak 2023 Perşembe 18:26


’Ahmet Sula Farkındalık, Etkileşim, Moral ve Motivasyon Söyleşi’nde konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Sula için; ’Hayatında devletine yıllarca hizmet etmiş; terörle mücadele etmiş ama o kargaşanın, o kavganın, o curcunanın içinde sanatsal bir yönü de ortaya çıkmış’ dedi.

Haber-Fatih Dönmez

 

Akdeniz Belediyesi tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Farkındalık, Etkileşim, Moral ve Motivasyon Söyleşisi'nin konuğu; söz, yazı ve resim sanatını harmanlayarak felsefi eserler üreten Ahmet Sula oldu. 1970 yılında Ankara'da doğan Sula, bugüne kadar aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 50 farklı noktada kişisel resim sergilerine katılırken; 500'den fazla seminer, konferans ve söyleşi etkinliğinde yer aldı. Sula, son olarak Mersinlilerle bir araya geldi.

 

"ASLINDA PANDEMİ ÖNCESİ GETİRMİŞTİK Kİ PANDEMİ PATLADI"

Sula'nın söyleşisine katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, salonda Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve farklı alanlardan birçok kişisinin yer aldığına dikkat çekerek başladığı konuşmasında; "Yıllarca hayatında devletine hizmet etmiş; terörle mücadele etmiş ama o kargaşanın, o kavganın, o curcunanın içinde sanatsal bir yönü de ortaya çıkmış. Birçok sergiler var. Sadece sergilerle, resimle değil; iletişimle ve motivasyon, yaşam koçluğuyla insanlara bilgi veren bir devlet büyüğü olarak gördük. Aslında pandemi öncesi getirmiştik ki pandemi patladı, kapalı salon toplantıları iptal oldu, yeniden inşallah bugünlere nasip oldu" ifadelerine yer verdi.

 

"HAYAT TECRÜBESİNDEN MERSİN OLARAK FAYDALANALIM"

Sula'nın devletin önemli kademelerinde görev aldığını belirten Gültak, "Tabi devletin en önemli kademelerinde çalışmakla birlikte bana göre kültür-sanat dediğiniz şey çok önemli. Çünkü Selçuklu'nun da bir kültürü vardı, Osmanlı'nın da bir kültürü vardı, Cumhuriyet'in de bir kültürü vardı. Geçmiş de bizim Cumhuriyet de bizim ama kültürümüz, milli değerlerimiz, dini değerlerimiz, coğrafya değerlerimiz aynı. O yüzden bunların aktarılması kültür ve sanat olmadan da mümkün olmuyor. O yüzden istedim ki gençlerimizle, memurlarımızla ve teşkilatlarımızla birlikte onun hem hayat tecrübesinden hem o özel yeteneklerinden hep beraber Mersin olarak faydalanalım" dedi.

 

"TÜRKİYE 496'NCISI AKDENİZ BELEDİYESİ'NİN ETÜT MERKEZİNDEN ÇIKTI"

Akdeniz Belediyesi'nin gençlere ve kadınlara önem veren bir belediye olduğunun altını çizerek konuşmasını sürdüren Gültak, "Akdeniz Belediyesi'nde ilk kez etüt merkezleri açıldı. Lise son öğrencilerinin haberi olsun. Geçen sene açtık, bu sene devam ediyor. Ayrıca eski tıp fakültesinin binasında mesleki dersler de veriyoruz; autocad'ten, 3D max'tan, fotoğrafçılıktan birçok kurslar da veriyoruz. Lisans öğrencilerimiz de bizden gelip o dersleri tekrardan alıyor. Bu etüt merkezlerinin faydası ne? Bu yıl sayısalda Türkiye 496'ncısı Akdeniz Belediyesi'nin etüt merkezinden çıktı. Demek ki olabiliyormuş" diye konuştu.

 

"İCLAL KIZIMIZIN HİKAYESİNİ HER YERDE ANLATIYORUM"

İclal Kurt'un yaşıtlarına örnek olan hikayesinden salonda söz eden Gültak, "Sadece İclal kızımızın hikayesini her yerde anlatıyorum. Burada da maşallah hanımefendilerin ve kızlarımızın çoğunluğu var. İclal, babası hayatta olmayan; annesiyle bir tek odada yaşayan bir kız. Tek kız. Baba yok, anne geceleri çöp toplayan, kızını okutmaya çalışan bir Anadolu kadını. Bizim psikologlar var, durmadan mahalleleri geziyorlar. Aileyi görüyorlar, hemen alıyorlar, anne ve kızla ilgileniyorlar. İclal'i biz yazın kampa götürüyoruz. Gençlerimizi biz yazın Silifke kamplarına götürüyoruz. O kampa gidince İclal 'Allah Allah böyle bir dünya mı var' diyor. Çünkü onun dünyası bir duvar. İclal, Silifke'deki kampta kendine söz veriyor. 'Okuyacağım, önemli birisi olacağım' diyor. 'Kendime faydalı olacağım, aileme faydalı olacağım, devletime faydalı olacağım' diyor. İnanıyor, sözü veriyor. İlk önce inanacaksınız. Sonrası; çalışmak" ifadelerine yer verdi.

 

"İCLAL KIZIMIZ BUGÜN AMASYA TIP FAKÜLTESİ 3'ÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİSİ"

İclal'in Akdeniz Belediyesi sayesinde yaşamının değiştiğini belirten Gültak; "İclal geliyor; imkan yok. Bakıyor, Akdeniz Belediyesi güzel bir eğitim platformu hazırlamış. Orada lise sonda ders çalışmaya başlıyor. İclal kızımız bugün Amasya Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi" dedi.

 

MERSİN'DEN 'AHMET SULA' GEÇTİ

Gültak'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan Ahmet Sula'yı salondakiler dikkatle dinledi. Yılın Sanatçısı ve Yılın İletişim Uzmanı ödüllerini alan; gerçek sanatın etkileşim olduğu inancıyla sergi, konferans ve söyleşilerine durmaksızın devam eden Sula, Mersinlilere unutulmaz dakikalar yaşattı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA