Geçen yıl yağışlarda Mersin ilk sıradaydı, bu yıl yağmur duasına çıkıldı




Tarih: 20 Ocak 2023 Cuma 17:52


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2022 yılında Türkiye’de en yüksek sıcaklık Şırnak’ın Silopi ilçesinde, en düşük sıcaklık Van’ın Özalp ilçesinde, en hızlı rüzgar ise Niğde Ulukışla Bolkar Dağı’nda ölçüldü. Mersin ise ’en yağışlı il’ olma özelliğiyle dikkat çekti.

Haber-Burak Karataş

2022'de kaydedilen günlük en yüksek toplam yağış miktarı Mersin Gülnar Konur Mahallesi'nde kaydedildi. Verilere göre, 29 Ocak'ta metrekareye 451,9 kilogram yağış düştü. Gazetemize konuşan Arı Yetiştiricisi Yıldız Zeynep Mavi, geçen yıl doğru zamanda aldıkları doğru yağış miktarı nedeniyle verimli bir yıl geçirdiklerini vurguladı. Üretimin bir önceki yıla kıyasla yağışların etkisiyle 3 katına çıktığını vurgulayan Yıldız, "Bahar yağmurları iyi yağmasına rağmen asıl kış aylarında güzel yağmur yağdı. Yağış miktarının yüksek olması nedeniyle toprak ve bitkiler iyi beslendi, bu da bal üretiminin artmasına fayda sağladı" dedi. Ancak bu yıl yağışların az olması ve beklenen zamanda düşmemesi nedeniyle Mersin'in Mut ve Tarsus ilçelerinde vatandaşların yağmur duasına çıktığı görüldü. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA