ÇBK, evinde bir galibiyet daha yaşadı: Emlak Konut’u 67-59 mağlup etti!




Tarih: 22 Ocak 2023 Pazar 16:51


Hafta sonu evinde ağırladığı Emlak Konut’u 67-59 mağlup eden ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, 30 puanla ligdeki liderlik konumunu koruyor.

Haber-Fatih Dönmez

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi karşılaşmaları kapsamında Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda, Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi ile Emlak Konut Spor Kulübü maç yaptı. Karşılaşma, ÇBK'nın Emlak Konut karşısında 8 sayılık üstünlüğüyle sonuçlandı.

 

KENDİ EVİNDE MAĞLUBİYET YAŞAMADI

Sezonda oynadığı 16 maçtan 14 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan ÇBK, şu ana kadar rakiplerinin potasına 1252 sayı atarken, 1037 sayıyı ise potasında gördü. 30 puanla ligdeki liderlik konumunu koruyan ÇBK'yı, 29 puanla en yakın rakipleri Fenerbahçe Alagöz Holding ve Galatasaray takip etti. Kendi evindeki 8 maçtan sıfır mağlubiyetle ayrılan takım, deplasmanda oynadığı 8 maçtan ise 2 mağlubiyet aldı.

 

ÇBK, 2'İNCİ VE 4'ÜNCÜ PERİYOTLARDA ŞAHLANDI

Çekişmeli geçen ÇBK ile Emlak Konut karşılaşmasında ÇBK'dan Tiffany Hayes ile Emlak Konut'tan Nirra Fields, rakiplerinin potasına en fazla sayıyı atan oyuncular olarak maça damga vurdu. Maçın ilk periyodu, Emlak Konut'un ÇBK karşısındaki 21-19 sayı üstünlüğüyle son buldu. İkinci periyotta atağa kalkan ÇBK'lı oyuncular, rakiplerine 5 sayı fark atarak; karşılaşmanın ilk yarısını 20-15 skorla noktaladı. Maçın üçüncü periyodunda ise Emlak Konut oyuncuları rakiplerine üstünlük sağladı. 13-11 puan durumuyla sonuçlanan üçüncü periyodun ardından ÇBK'lı oyuncular karşılaşmaya son noktayı koydu. ÇBK'nın son periyotta rakibi karşısındaki 17-10'luk üstünlüğü neticesinde 67-59'luk maç sonucuyla ÇBK, maçın kazanan tarafı oldu.

 

MERSİNLİLER, TAKIMINA SAHİP ÇIKTI!

Karşılaşmanın heyecan dolu dakikalarını Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Mersinlilerle birlikte salonda yaşadı. Yaşanan galibiyet sonrası sosyal medyadan bir mesaj paylaşan Özyiğit, "ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi kadın basketbol takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Emlak Konut'u hemşehrilerimizin büyük desteğiyle 67-59 mağlup etti" paylaşımında bulundu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA