MESKİ’de Çareler Çaresiz




Tarih: 24 Ocak 2023 Salı 18:16


Mut’un Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşanan ’koku sıkıntısı’ vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlardan Merve Kılınç Adıgüzel, sorunlarına yıllardır çare bulunmadığını söyledi.

Haber-Cihan Barış Budak

Mut ilçesinin Pınarbaşı Mahallesi'ndeki vatandaşlar, lavabolarından 'benzin kokusu geldiğini' iddia etti. Yaşadıkları koku sıkıntısının çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mut Şube Müdürlüğü'ne başvuran vatandaşlar, '3 tane kazı ekibimiz var, onları da köyden çekemiyoruz' şeklinde bir yanıtla karşıya kaldıklarını belirtti. Mahalle sakinlerinden Merve Kılınç Adıgüzel, yaşanan koku sorununu gazetemize anlattı. Tepkisini, "O kadar çözümsüz iş var ki; MESKİ'de çareler çaresiz" cümlesiyle dile getiren Adıgüzel, "Çözüme ulaştırmayan her yetkilinin evimizde 1 gece kalmasını ve bu kokuyu 1 gün yaşamasını istiyoruz" dedi.

 

MUT MESKİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPIYOR?

8 ay önce Pınarbaşı Mahallesi Emniyet Sokak'taki bir apartmana taşındığını belirten Adıgüzel, aylardır benzin kokusuna benzer bir kokuyla birlikte yaşadıklarını kaydetti. Civardaki birçok apartman sakininin de aynı sorun karşısındaki şikayeti üzerine harekete geçen Adıgüzel, MESKİ Mut Şube Müdürlüğü'ne başvurduğunu ancak sorunlarına herhangi bir çözüm bulunmadığını belirtti.

 

MAHALLELİ, ÇAREYİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ARADI

Bunun üzerine Vahap Seçer ve MESKİ Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarını etiketleyerek sorunu gündeme getirme girişiminde bulunduğunu vurgulayan Adıgüzel, son olarak geçtiğimiz pazar günü MESKİ tarafından bir kazı yapıldığını ve giderlere 30 ton su basıldığını söyledi. Buna rağmen koku sorununun giderilemediğini sözlerine ekleyen Adıgüzel, "O gün bize, 'yağmur suyundaki birikinti çamur da bu kokuyu yapabilir' dediler. Ama 8 aydır neden bu çözüm bulunmadı" dedi.

 

MUT'TA MESKİ'NİN 3 TANE Mİ KAZI EKİBİ VAR?

Sorunun çözümü için CİMER'e de başvurduğunu kaydeden Adıgüzel, "Çevre apartmanlardakiler 'Merve biz artık uğraşmayı bıraktık. İnşallah sen çare olursun' dediler. Birkaç gündür giderlere su basıyorlar ama bizim evimizdeki kokuda değişen hiçbir şey yok. Ben 8 aydır burada oturuyorum ama bu koku benden önce de varmış. MESKİ Mut Şube Müdürlüğü'ne gidiyoruz, '3 tane kazı ekibimiz var, ekipleri köyden çekemiyoruz' diyorlar. 8 aydır çekemiyor musunuz?" şeklinde konuştu. Bir başka mahalle sakini ise "Biz taşınalı 20 yıl oldu, bu sıkıntıyı yıllardır çekiyoruz. Hiçbir çözüm yok" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA