Ali Mahir Başarır’dan savunma: "Size Savunma Vermeyeceğim!"




Tarih: 25 Ocak 2023 Çarşamba 18:33


Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan şaşırtıcı bir savunma geldi!

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

2018 Genel Seçimleri'nde Mersin'den CHP Milletvekili seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev alan Ali Mahir Başarır'ın dokunulmazlığının kaldırılması hakkın fezleke hazırlandı. Savunması istenen Başarır'dan tek cümlelik bir 'savunma hamlesi' geldi. Başarır, "Savunma vermeyeceğim" dedi.

 

TEK CÜMLELİK SAVUNMA

Başarır'ın sosyal medya hesabından paylaştığı ve 'Ali Mahir Başarır Mersin Milletvekili' imzasını taşıyan evrak görselinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon V. Hazırlık Komisyonu'na; SİZE SAVUNMA VERMİYORUM" ifadeleri yer aldı.

 

VEKİLLER, BELEDİYE BAŞKANLARI VE VATANDAŞLAR BAŞARIR'IN YANINDA YER ALDI

Dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanan milletvekilleri arasında yer alan Başarır için önceki hafta partisinin il başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenlenmişti. Açıklamaya CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Adana Milletvekili Burhannetin Bulut, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Parti Meclis Üyesi Emre Yılmaz, gençlik kolları başkanı, kadın kolları başkanı, ilçe teşkilatları, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım göstermişti.

 

"KALDIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ"

Hakkındaki fezlekeye ilişkin CHP Mersin İl Başkanlığı önündeki toplantıda açıklamalarda bulunan Başarır, "Kaldırmazsanız namertsiniz, alçaksınız. Sizden korkan, bir milim eğilen, bir bilim geriye gidene yazıklar olsun. Biz korkmuyoruz. Şükrüler olsun ne 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yapan milletvekili olduk, ne de 180 milyon dolarlık, eşimizle kirli bir servet edinip bunu paylaşamaz duruma geldik. Bizim evimizden ayakkabı kutuları çıkmadı. Biz bu ilde bakanlık yapıp 5 milyonluk saat takan milletvekillerinden olmadık. Biz gencecik çocukları akademisyenleri öldürenleri evimizde saklamadık. Biz şuracıkta Çeşmeli çıkısında iki tane polisimize şerefsiz demedik. Benim dokunulmazlığımı kaldıracakmışsın, kaldır hemen kaldır. Kaldırsın, tutuklasın benim bir eşim, iki kızım var. Ben aranızda olmayabilirim, bu seçimlerde ama onlar sizlerle sokak sokak bu seçimde beraber olur. Arkadaşlarımla berber olur. İl başkanımla olur. İlçe başkanımla olur. Biz kazanacağız. Halk kazanacak, ülke ışıl ışıl olacak. Türkiye nefes alacak" ifadelerine yer vermişti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA