Vahap Seçer: ’Mersin’e bu kötülüğü yaptırmayız’




Tarih: 12 Şubat 2023 Pazar 16:58


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden gelen vatandaşlara Mersin’de kapılarının açık olduğunu belirterek,

Haber-Emrah Birgül

 

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 10 ilde enkazlar meydana geldi. Deprem bölgelerinden sağ kurtulan depremzedeler ise 'güvenli bölge' arayışına geçerek, Mersin'e doğru yola çıktı. Mersin'e gelen depremzedeler arasında deprem bölgesinde yaşayan Suriyeli sığınmacılar da yer aldı. Mersin'de birçok kurum ve kuruluş, kapılarını depremzedelere açtı. 'Suriyeli sığınmacı'larla ilgili tartışmalar da Mersin'deki KYK yurdundaki 'iddialar' üzerine başladı. Suriyeli sığınmacıların yurtta 'huzursuzluk yarattığını' iddia eden vatandaşlar, sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundu.

 

TARTIŞMA, KYK YURDUNDAKİ İDDİALAR ÜZERİNE BAŞLAMIŞTI

Bu süreçte, sosyal medya kullanıcıları Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarını etiketleyerek paylaşımlar yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada ise "KYK Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu, belediyemizin sorumluluğunda bulunmamaktadır. Dolayısıyla sığınmacıların yerleştirilmesi ve sosyal medyaya da yansıyan görüntü ve olaylarla bir ilgimiz bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. Mersin'deki KYK yurduna yerleştirilen Suriyeli sığınmacıların 'huzurluk yarattığı' yönündeki iddialar üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da yurtta incelemelerde bulundu. CHP'li Başarır, sosyal medyadaki 'çarpıcı iddiaların' gerçeği yansıtmadığını belirterek; "Hiçbir odada nargile veya müstehcen görüntülere dair emare yok. Hayat, Maraş, Adıyaman, Türkiye'nin her yerinden yurttaşlar geldi. Tabii ki aralarında Suriyeliler, sığınmacılar ve Türk vatandaşı olanlar var. Bu listeyi AFAD vermiş. Ama herkes bilsin ki buraya sadece depremzedeler gelmiş. Odalar gayet temiz. Ben tek tek gezdim, herkes sakin olsun" ifadelerine yer verdi.

 

SEÇER: "BELEDİYEMİZİN OTOBÜSLERİ İLE VALİLİK TARAFINDAN TAHLİYE YAPILMAKTADIR"

AFAD'ın koordinesindeki çalışma ve Ali Mahir Başarır'ın açıklamalarına rağmen birçok sosyal medya kullanıcısı CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i etiketleyerek 'KYK yurdundaki Suriyeli sığınmacıları' gündemde tutmayı sürdürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bunun üzerine konuyu yakındaki takip ettiğini belirterek; "Kamuoyunu meşgul eden ve benim de yakından takip ettiğim KYK Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen Suriye’den gelen sığınmacıların tahliyesi, şu an belediyemizin otobüsleri ile Valilik tarafından yapılmaktadır. Ancak şehrimize gelişleri devam etmektedir. Mersin bu yükü taşıyamaz" açıklamasında bulundu.

 

SEÇER: "ANCAK PLANLI OLARAK YÜZ BİNLERCE SURİYELİ SIĞINMACI DA GETİRİLİYOR"

Vahap Seçer, ardından bir paylaşımda daha bulunarak; "Deprem bölgesinden yüz binlerce vatandaşımız Mersin’e geliyor. Biz milletimizi bağrımıza basarız. Ancak planlı olarak yüz binlerce Suriyeli sığınmacı da getiriliyor. İlgilileri uyarıyorum! Zaten 400 bin sığınmacıyı getirdiniz, bunu da taşıyamayız. Mersin’e bu kötülüğü yaptırmayız" ifadesine yer verdi.

 

ANTMEN: "BU, 'IRKÇILIK' OLARAK ALGILANMASIN AMA MERSİN BU YÜKÜ KALDIRAMAZ"

Gazetemize konuşan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de Mersin'in bir barış ve kardeşlik kenti olduğunu vurgulayarak; "Mersin'de Türkiye'nin her yerinden, her dinden, her mezhepten, her meşrepten insan var. Her birinin de başımızın üstünde yeri var. Mersin'in yerlilerinin de dışarıdan gelmiş olanların da hiçbirinin bir diğerinden farkı yok. Hepsi, bir diğerini yüreğine basmış durumda. Burada bir kardeşlik var. Hiç kimsenin Mersin'deki bu barış iklimini, bu kardeşliği kendi siyasi ikbal hevesleri uğruna bozmaya hem hakkı yok hem de cesaret etmesin. Sadece Mersin değil, bu Hatay ve diğer iller için de geçerli. Yardıma ihtiyacı olan herkese yardım edelim. Fakat biz buranın demografik yapısını bozdurmayız. Barışına da bir halel gelmesini istemeyiz. Bu, 'ırkçılık' olarak algılanmasın, kimse de ırkçılık yapmasın. Ama Mersin bu yükü kaldıramaz" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA