Depremzedelere ’Hamam’ ve ’Çamaşır Yıkama’ hizmeti




Tarih: 13 Şubat 2023 Pazartesi 17:25


Yenişehir Belediyesi, kente gelen depremzedeler için ’Hamam’ hizmeti başlatırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi de Çamaşır Kafe’nin kapılarını depremzedeler için açtı.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından aynı gün içerisinde 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Depremler, 10 ilde ciddi yıkımlar ve can kayıplarıyla sonuçlandı. Arama-kurtarma ekipleri günlerdir bölgede çalışmalarını sürdürürken, depremden sağ kurtulanlar ise 'güvenli bölge' arayışına geçti. Hatay, Adana, Gaziantep ve Adıyaman gibi illerden Mersin'e gelen depremzedelere kentteki vatandaşlar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları kapılarını açtı.

 

'HAMAM' VE 'ÇAMAŞIR YIKAMA' İHTİYAÇLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi, depremin ilk günlerinde Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi, Macit Özcan Tesisleri ve CNR Fuar Alanı gibi noktalarda 'Barınma' ve 'Yardım Depolama Merkezleri' oluşturdu. Bu alanlara genel yardımlar, depremden kaçıp Mersin'e sığınan ve belediyelerin misafiri olan depremzedelere ulaştırıldı. Depremzedelerin temel tüm ihtiyaçları karşılanırken, 'yıkanma' ve 'çamaşır yıkama' ihtiyaçları gün yüzüne çıktı. Belediyeler, bu ihtiyaçları da giderebilmek amacıyla hızla harekete geçti.

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREMZEDELERE 'HAMAM' HİZMETİ BAŞLATTI

Yenişehir Belediyesi, Mersin'deki depremzedeler için 'hamam' hizmeti başlattı. Hamamdan yararlanmak isteyen vatandaşların '0324 606 07 65' numaralı telefonu arayıp rezervasyon yaptırabilecekleri açıklandı. Afet bölgelerinden Mersin'e gelen vatandaşlar için başlatılan hamam hizmetinden kadınların 08.00-17.00, erkeklerin ise 17.00-00.00 saatlerinde yararlanabildiği belirtildi. Söz konusu hamamın; 2. Çevreyolu üzerinde, Çatı Restoran yanında yer aldığı duyuruldu.  Belediye tarafından yapılan açıklamada bölgedeki çalışmalarla ilgili son durumu değerlendiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, "Bölgeden kentimize gelen tüm yurttaşlarımıza en iyi hizmeti vermek gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Sadece Mersin'de 14 bin yakın depremzedeye yardımlarımızla ulaştık. Bölgeye de 22 araçlık yardım malzemesi gönderdik. Ayrıca 20 personelimiz ve 3 araçla Samandağ’da temizlik çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

 

BÜYÜKŞEHİR, 'ÇAMAŞIR KAFE'NİN KAPILARINI DEPREMZEDELERE AÇTI

Depremden kaçıp Mersin'e sığınan vatandaşların giysi ihtiyaçları hızla karşılanırken; giysilerin yıkanması ihtiyacı da gündeme geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıllarda öğrencilerin hizmetine sunduğu 'Çamaşır Kafe'ler de şu günlerde depremzedelerin hizmetine sunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan 'Dayanışma Zamanı' başlığını taşıyan açıklamada; "Tarsus ve merkezdeki Çamaşır Kafelerimizi deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz" ifadeleri yer aldı. Kent merkezindeki Çamaşır Kafe'nin adresi; 'Çiftlikköy Mah. Üniversite Cad. Untrend Apt. No:6/D Yenişehir/Mersin' olarak duyuruldu. Tarsus'taki Çamaşır Kafe'nin ise 'Şehitler Tepesi Mah. 3698. Sok. Gür Demir Konutları No:4/A Tarsus/Mersin' adresinde olduğu belirtildi. Hizmetten yararlanmak isteyen depremzedelerin 185'i arayarak detaylı bilgi alabilecekleri vurgulandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA