501 depremzede şu anda Yenişehir’in misafiri




Tarih: 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:49


Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, depremin ardından 501 depremzedeyi Yenişehir’in açtığı misafirhanelerde ağırladıklarını açıkladı.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından hem bölgedeki hem de kentteki depremzedelere yardım eli uzatan Mersin Yenişehir Belediyesi, depremzedelere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçedeki son duruma ilişkin bilgiler paylaşırken; 2 gün içerisinde Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 yataklı bir yerin hizmete gireceğini de duyurdu.

 

"TOPLAMDA 501 KADAR MİSAFİRİMİZ VAR"

Yenişehir Belediyesi olarak şu anda 501 misafir ağırladıklarını belirten Özyiğit, "Yenişehir Belediyemizin 750 kapasiteli öğrenci yurtları vardı biliyorsunuz. Orada ağırlama yapıyoruz. Burada tabi depremzedelerden bahsediyoruz. Bölgemize destek için gelen hekimleri de o yurtlarda ve misafirhanelerde ağırlıyoruz. Toros Rotary Kulübü'yle birlikte oluşturduğumuz, Pozcu'da Botanik olarak bilinen bir mekan var, orayı da barınma merkezine çevirdik. Orada insanları ağırlıyoruz. Şu anda da kapasitesi dolu vaziyette. Onun dışında yine Muğdat Camii karşısında 21 tane konteynırdan oluşan bir yerimiz vardı. Toplamda 501 kadar misafirimiz var. Bunun devamı noktasında da çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede Organize Sanayi Bölgesi'nde 2 gün içerisinde hizmete girecek olan 100 yataklı bir yerimiz olacak" dedi.

 

"VATANDAŞLARIMIZIN BAĞIŞLADIĞI KONUTLAR DA VAR"

Özyiğit, vatandaşların da bir yandan konutlarını depremzedelere açtığını belirterek; "Bizi en çok mutlu eden işlerden bir tanesi de o. Hep böyle olumsuz haberler çıkıyor; 'kira fiyatları şöyle oldu böyle oldu' gibi. Ama gerçekten de evini bağışlayan ve bir lira kira istemeyen vatandaşlarımız var. Hatta şehir ötesinden, Karadeniz'den 'ben 10 aileye bakarım' diyen ve 'bütün ihtiyaçlarını diledikleri sürece karşılarız' diyen aileler bizleri arıyor. Dolayısıyla Mersin'imizde, Yenişehir'imizde de böyle aileler var, böyle insanlar var. Onların tahsis ettiği şu ana kadar zannediyorum 10 civarında konut var. Onlara insanları yerleştiriyoruz. Bir kısım da rotasyon var. Yani geliyor buraya, 1-2 gece kalıyor, başka bir yere geçiyor. Bütün bu alanları en efektif şekilde kullanmaya ve kullandırmaya çalışıyoruz. İnsanların orada barınmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kısa ve orta vadeli planlarımız var. Bu orta vadeli planlarımızda da 1000 konutluk çözüm oluşturabilecek bazı çalışmalarımız söz konusu" ifadelerine yer verdi.

 

"KENTİMİZDE ÇADIR VE KONTEYNIR KENT ARZU EDİLMİYOR"

Merkezi yönetimin de bu noktada yönlendirmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Özyiğit, "Kentimizde bir konteynır kent ve çadır kent arzu etmedikleri bilgisi var bizde şu anda. Bizim yapmamız gereken işlerden bir tanesi de Yenişehir'imize yakışacak sosyal konutları insanlarımızın kullanımı için hazırlamak. Bu işle alakalı uluslararası organizasyonlardan ya da Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi kaynaklardan da hibe programlarını araştırıyor arkadaşlarımız şu anda. Buna yönelik de çalışmalarımız sürüyor" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA