Geriye o dizeler ve o sözler kaldı!




Tarih: 19 Şubat 2023 Pazar 17:03


Mersin İtfaiyesi, deprem bölgesindeki enkazda bir kitap buldu. Kitabın içinden çıkan ayraçta yazan "Buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor" dizesi dikkat çekti.

Haber-Fatih Dönmez

 

40 binin üzerinde can kaybının yaşandığı deprem bölgesinde Mersin İtfaiyesi'nin de aralarında yer aldığı ekipler, günlerce arama-kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Mersin İtfaiyesi, o enkazların içerisinde bir kitap buldu. Kitaptan çıkan ayraçta ise Yılmaz Odabaşı'nın dizeleri yazılıydı.

 

"BURALARDAN BÖYLE CEKETSİZ KAÇMAK GELİYOR"

Ayracın üzerinde 'Bana Bir Gül Ver' şiirinin "Buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor" dizesi yazılıydı. Ayraçtaki dize, şiirdeki "Kendimin ellerinden tutunca içimden nehirler gibi akmak geliyor. Yollara çıkmak, yolculuklara bakmak geliyor. Buralardan böyle ceketsiz kaçmak geliyor" dizelerini akıllara getirdi. Bir Stendhal kitabının arasından çıkan o ayraçtaki dize, görenleri duygulandırdı.

 

"ZEMİNE UZANANLAR DÜŞEMEZ"

Öte yandan Sanatçı Emir Can İğrek, deprem bölgesindeki bir duvarda yazan "Zemine uzananlar düşemez" cümlesinin fotoğrafını paylaştı. İğrek'in Zemin şarkısında yer alan o cümlenin yazılı olduğu duvarın arkasındaki binanın duvarlarının yıkık halde olduğu görüldü. İğrek, o paylaşımında; "Bu fotoğraf dün 2019 Mart'ında üniversitenin konferans salonunda konser verdiğim Adıyaman'ımızda çekilmiş. Konserden önce üniversitenin öğrenci topluluğu bize Nemrut Dağı ve Bakırcılar Çarşısı'nı gezdirmişti. Ara ara ekip arkadaşlarımla ne güzel bir gün geçirdiğimizi birbirimize hatırlatırız. Umarım oradaki arkadaşların hepsi hayattadır. Daha nice konserler, nice buluşmalar yaşayacağız biliyorum. Bu kentleri yeniden yeşerteceğiz, biliyorum. İnsanlar gibi toplumlar da acı ile büyüyor. Daha olgun, daha güçlü bir toplum olarak yürümeli kalanlarımız. Kaybettiklerimizin anısını yaşatarak, insan olma bilinciyle bir gelecek inşa etmeyi diliyorum" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA