6’lı Masa’nın Mersin Temsilcilerinden İktidara Ortak Çağrı: ’Mersin ’Özel Destek’ Kapsamına Alınsın!’




Tarih: 20 Şubat 2023 Pazartesi 18:08


6’lı Masa’nın Mersin Temsilcileri, Türkiye’yi derinden sarsan depremlerin ardından bir araya geldi.

Haber-Cihan Barış Budak

10 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına yol açan depremlerden Mersin de dolaylı olarak etkilendi. Mersin'de 6 Şubat'tan bu yana yapılan ölçümler doğrultusunda, içmesuyu tüketiminin yüzde 15 oranında arttığı görüldü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu oranın yaklaşık 350 bin kişilik bir nüfusa karşılık geldiğini işaret etti. CHP'li Seçer, bu tablo karşısında merkezi yönetime "Mersin 'özel destek' kapsamına alınmalı" çağrısında bulundu. Seçer'in çağrısında kent dinamiklerinden de destek geldi.

 

MİLLET İTTİFAKI'NIN İL BAŞKANLARI 'O ÇAĞRIYI' YİNELEDİ!

Millet İttifakı'na mensup siyasi partilerin Mersin il başkanları da CHP Mersin İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek gündemdeki çağrıyı yineledi. CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Demokrat Parti Mersin İl Başkanı Ziya Erdoğan, Deva Partisi Mersin İl Başkanı Güran Dinçer, Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar ve Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat'ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda; deprem neticesinde Mersin'e gelen depremzedelerle ilgili bir değerlendirme yapıldı. Toplantıda afet sonrası Mersin’e yönelen göç dalgasıyla birlikte kentin altyapı, barınma gibi olanakların yetersiz kalmasıyla bir 'sosyal afet' bölgesine dönüştüğü ve Mersin'in 'özel destek' kapsamına alınması konusunda görüş birliğine varıldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA