Mersin’de eylem ve etkinliklere 15 günlük yasak!




Tarih: 1 Mart 2023 Çarşamba 17:53


Mersin Valiliği tarafından, yaşanan depremlerle ilgili kentte yapılacak her türlü eylem ve etkinlikler 28 Şubat’tan 14 Mart’a kadar 15 gün süreyle yasaklandı.

Haber-Emrah Birgül

 

Yaşanan deprem felaketinin ardından sosyal medya üzerinden toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma ve protesto eylemi gibi çağrılar yapıldığı bilgisi elde ettiklerini bildiren Mersin Valiliği, bu eylem ve etkinliklerin 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğu vurgusunda bulundu.

 

VALİLİK 'YASAKLA' İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİNİ PAYLAŞTI

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan araştırma ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlar göz önüne alındığında, yapılacak etkinliğin açık alanlarda yapılması halinde toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceği değerlendirilmektedir" ifadeleri yer aldı.

 

YASAK, 14 MART GECESİ SON BULACAK!

Valilik bu nedenle 15 günlük yasak getirildiğini duyurarak, "Valilik Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere;  açık alanlarda tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, imza kampanyası, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, sinevizyon gösterisi vb. her türlü eylem/etkinlikler il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dahil) 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/ A ve 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7.-17.-19. maddeleri hükmü gereğince 28.02.2023 günü saat 00:01'den 14.03.2023 günü saat 23:59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır" açıklamasını paylaştı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA