Toros Devlet Hastanesi’nin Psikolojik Destek İçin Kapısı Açık!




Tarih: 2 Mart 2023 Perşembe 17:55


Uzman Psikolog Hatice Çetinkaya, devam eden depremlerin kişilerin psikolojilerini olumsuz etkilediğini belirterek, "Psikolojik destek için Toros Devlet Hastanesi Psikiyatri Poliklinikleri’ne başvuru yapabilirsiniz" dedi.

Haber-Mehmet Miras

 

Yaşanan depremler, kişileri psikolojik anlamda olumsuz etkilemeye başladı. Uzman Psikolog Hatice Çetinkaya, süreçle ilgili açıklamada bulunarak; "6 Şubat ve sonrasında devam eden depremler çoğu insan için çok zorlayıcıydı. Birçoğumuz depreme doğrudan veya dolaylı yollardan maruz kaldık.  Depreme maruz kalan bireylerde bir takım zorlayıcı tepkiler görebilmektedir" diye konuştu.

 

ÇETİNKAYA, GÖRÜLEBİLECEK BELİRTİLERDEN BAHSETTİ

Söz konusu tepkilere örneklere veren Çetinkaya, "Depremin sıkıntı veren bir biçimde, istemeden tekrar tekrar hatırlanması, depremin yeniden yaşanıyor hissi, rüyadaymış gibi hissetme, aşırı irkilme tepkisi, sürekli tetikte olma durumu, kendini yetersiz hissetme, konsantrasyon güçlüğü ve dikkati sürdürmekte zorlanma, unutkanlık, yoğun korku, dehşet, suçluluk, çaresizlik, utanç, öfke patlamaları, aşırı sinirlenme, huzursuzluk, uyuya dalmada veya uykuyu sürdürmede güçlük, sıkıntı veren rüyaların görülmesi, kabuslar, karabasanlar görme, depremi hatırlatan mekan ve yerlerden kaçınma, kapalı yerlere girememe şeklinde belirtiler görülebilmektedir" dedi.

 

"ORTALAMA BİR AY SONRASINDA BELİRTİLERİN YAVAŞ YAVAŞ AZALMASI BEKLENİLMEKTEDİR"

Çetinkaya, bu süreçte Toros Devlet Hastanesi'ne vatandaşların başvuruda bulunabileceğini duyurarak; "Bu belirtiler olağan dışı bir duruma verilen doğal tepkilerdir. Yaklaşık olarak bir ay bu tepkilerin görülmesi normal kabul edilmektedir, ancak depremler devam ettiğinden dolayı bu belirtilerin bir süre daha devam etmesi beklenilmektedir. Ortalama bir ay sonrasında (depremlerin devam etmesinden kaynaklı süre uzayabilir) demin saydığımız belirtilerin yavaş yavaş azalması beklenilmektedir. Bu belirtilerin şiddeti azalmak yerine artarak devam ediyorsa bir ruh sağlığı uzmanından destek alınması önerilmektedir. Psikolojik destek için Toros Devlet Hastanesi Psikiyatri Polikliniklerine başvuru yapabilirsiniz. Toros Devlet Hastanesi olarak tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletip sağlıklı günler dileriz" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA