MSK ile TED’in Sahadaki Karşılaşması Sosyal Medyada Devam Ediyor




Tarih: 9 Mart 2023 Perşembe 17:45


Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), TED Ankara Kolejliler karşısındaki 86-84’lük mağlubiyetinin ardından bir açıklama yaptı. TED Kolejliler Spor Kulübü’nden de MSK tarafından yapılan açıklamaya yanıt geldi.

Haber-Fatih Dönmez

 

Türkiye Erkekler Basketbol 1. Ligi'ndeki son 4 maçta galibiyet serisini sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), TED Ankara Kolejliler karşılaşmasından mağlubiyetle döndü. Deplasmanda oynadığı maçtan 2 sayılık farkla mağlup ayrılan MSK, 35 puanla ligdeki zirve konumunu koruyor.

 

KARŞILAŞMAYA TOBİN CARBERRY DAMGA VURDU

İlk periyodu 25-22 önde tamamlayan MSK, ikinci periyodu ise 18-19'luk skor durumuyla geride tamamladı. İlk yarıyı 43-41 önde bitiren MSK, üçüncü periyotta 20-22, dördüncü periyotta ise 21-23'lük mağlubiyetler yaşadı. Karşılaşma, TED Ankara Kolejliler'in MSK karşısındaki 86-84'lük üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmaya damga vuran isim, MSK'lı oyuncu Tobin Carberry oldu. 36 dakika süre bulan Carberry, oyunda 30 sayı üretti.

 

"TARAFTARIMIZ MERAK ETMESİN, BİZ HER ŞEYE RAĞMEN ŞAMPİYON OLACAĞIZ"

Karşılaşmanın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) tarafından bir açıklama paylaşıldı. Kulüp'ten yapılan açıklamada, "Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinden sonra salonumuzu depremzedelere açmamız ve takımımızın antrenman yapamamasından dolayı son 10 gündür idmanlarımızı Ankara'da sürdürmekteyiz. Rakibimiz Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler yönetimi bu süreçte, ilk olarak maçın ertelenme talebine muhalefet edip takımımıza saha tesis etme ile ilgili sıkıntılar çıkarmıştır. Maçın bir gün öncesinde de potaları indirmiş ve antrenmanımızı sekteye uğratarak takımımızın yaşadığı bu zorlu dönemi fırsata çevirmeye çalışmıştır. Ülkemizin nadide eğitim kurumlarından olan ve aynı zamanda Mersin'de de faaliyet gösteren TED Koleji'nin adını taşıyan bu kulübün; sportmenlik, etik dışı ve ucuz faaliyetlere başvurması bizleri üzmüştür. Bu nedenle 2 yöneticimiz yarın itibariyle TED Mezunlar Derneği yönetiminden istifa edeceklerdir. Yaşanan bu durumun yetkili makamlarca değerlendirilmesi konusunda da gerekli görüşmeler yapılacaktır. Taraftarımız merak etmesin, biz her şeye rağmen şampiyon olacağız" ifadeleri yer aldı.

 

"YANLIŞ ANLAŞILMALARI GİDERMEK ADINA CEVAP VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

MSK'nın açıklamasına TED Kolejliler Spor Kulübü'nden yanıt geldi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Dün Ankara'da Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler-Mersin BBSK arasında oynanan ve takımımızın galibiyetiyle sonuçlanan TBL müsabakası sonrasında, Mersin BBSK resmi sosyal medya hesabında gece saatlerinde yayınlanan açıklamaları üzüntüyle okuduk. Müsabakayı kaybetmiş olmanın verdiği anlık öfkeyle yazıldığını düşündüğümüz bu açıklamayı, yanlış anlaşılmaları gidermek adına cevap verilmesi gerekmektedir" denildi.

 

"SÖZ KONUSU HAKARETE VARAN İFADELERİ SAHİPLERİNE İADE EDİYORUZ"

TED Kolejliler Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, MSK tarafından yapılan açıklamadaki ifadelere de yer verilerek; "Öncelikle, Türkiye Tek Yürek pankartı ile birlik içerisinden çıkılan bu maç öncesinde yaşanan deprem felaketinde, Kulübümüzün, Türk Eğitim Derneği önderliğinde, Mezunlar Derneğimiz ve camiamız ile koordineli şekilde deprem ve sonrasında gösterdikleri dayanışma ve yardım çabalarını hatırlamaya gerek görmüyor, insanları birleştirici özelliği olan bir spor müsabakası kaybedildi diye rakibini centilmence tebrik etmek yerine, asılsız ithamlarla yenilgiye kılıf aranmasını spor ruhundan uzak buluyoruz. Sporda bir gün bir takım kazanır, bir gün diğer takım. Spor salonunda aldıkları yenilgilere, 'Maçın ertelenme talebine muhalefet etmemiz', 'maçın bir gün öncesinde potaları indirip antrenmanlarını sekteye uğratmamız' gibi ipe sapa gelmez iddialara bağlayıp, Kulübüzü 'sportmenlik, etik dışı ve ucuz faaliyetlere' başvurmakla suçlayanları haddini bilmeye davet ediyor, söz konusu hakarete varan ifadeleri sahiplerine iade ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

"SALONU ANTRENMAN İÇİN TAM VE EKSİKSİZ ŞEKİLDE TAHSİS ETMİŞTİR"

Açıklamanın devamında; "Kulübümüz Mersin BBSK maçının ertelenmesine itiraz etmemiş, TBF nezdinde 11 gün içerisinde en önemli 3 maçı oynamak zorunda bırakılmaya itiraz etmiş, rakipleriyle eşit şekilde mücadele etmek istediğini dile getirmiş; buna karşın maç da Mersin BBSK tarafından talep edilen tarihte oynanmıştır. Potaların indirildiği iddiası gülünç olmaktan öte bulunmayıp, Kulübümüz, federasyon talimatlarında yazılı şekilde müsabakadan bir gün öncesinde maç ile aynı saatte rakip takıma salonu antrenman için tam ve eksiksiz şekilde tahsis etmiştir" denildi.

 

"ASILSIZ VE GÜLÜNÇ İDDİALAR"

'Dernekten istifa' açıklamasına da değinen Kulüp, "Mersin BBSK ile bu sene 28.09.2022 tarihinde Mamak Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda oynanan Federasyon Kupası yarı final maçını 92-74; 29.10.2022 tarihinde Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda oynanan maçı 87-83; son olarak Gölbaşı Cumhuriyet Spor Salonu'nda dün oynanan maçı 86-84 kazanmış bulunmaktayız. Bu üç farklı salonda oynanan maçların hepsinde mi 'maçın ertelenme talebine muhalefet ettiğimizi', 'potaları indirip indirmediğimizi' kamuoyunun takdirine bırakıyor, sportmence tebrik edilmeyi beklerken asılsız ve gülünç iddialarla karşı karşıya kalmaktan dolayı üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Türk Medeni Kanunu uyarınca, herkes dilediği derneğe üye olup istifa etmekte özgür olup, Mersin BBSK yöneticileri de bu kapsamda fiil ehliyetine sahip bireyler olarak diledikleri Mezunlar Derneği'ne üye olup istifa edebilirler" açıklamasında bulundu.

 

SIRADAKİ KARŞILAŞMA YALOVA TAKIMIYLA

Sezonda oynadığı 19 maçtan 16 galibiyet ve 3 mağlubiyetle ayrılarak, 35 puanla zirve koltuğunda oturan MSK, şu ana kadar 1555 sayıyı rakiplerinin potasına atarken; rakiplerine 1369 sayıyı potasında gördü. MSK, 14 Mart 2023 Salı günü ise Semt 77 Yalovaspor'la kendi evinde karşılaşacak.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA