Vali Pehlivan, Velilere Seslendi: ’Öğrencilerimizi Riske Etmeyeceğiz’




Tarih: 12 Mart 2023 Pazar 15:36


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, son günlerde Mersin’deki okulların ’sağlamlığıyla ilgili’ gündeme gelen tartışmalara son noktayı koyarak, "Önceliğimiz, çocuklarımızın güvenli ortamlarda en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleridir" dedi.

Haber-Mehmet Miras

 

6 Şubat'tan bu yana yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yarattığı 'sarsıntı' Mersin'de de hissedildi. Mersin'deki bazı okullar da yaşanan depremler nedeniyle hasar gördü. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; Mersin'de depremlerde hasar gören 76 okulun boşaltıldığını açıkladı. Ancak vatandaşların Mersin'deki okulların 'sağlamlığı' konusundaki kaygıları sürdü. Vali Pehlivan, okulların 'sağlamlığı' konusunda tartışmalara yanıt niteliğinde bir açıklamada bulundu.

 

"İLİMİZDE TOPLAM BİN 365 OKULUMUZ VAR"

Katıldığı bir programda konuşan Vali Pehlivan, "Deprem sonrası, teknik ekiplerimiz marifetiyle ilimizdeki kamu binalarında tespit çalışması başlattık. Bu bağlamda özellikle okullarımızın depreme karşı dayanıklılık durumuna yönelik performans testleri yaptırdık. Teknik tespitlere istinaden bazı okullarımızı boşaltmak durumunda kaldık. Bu hasarlar deprem sonrası ortaya çıkmış olmakla birlikte Mersin İlimizde her yıl ortalama 20 civarında okulumuzu yeniliyorduk. İlimizde toplam bin 365 okulumuz var. Okullarımızın çoğunluğunu yıllar içerisinde Deprem Yönetmeliği'ne uygun hale getirmiştik. Bu konudaki çalışmalar, yatırımlar devam ediyor ve bütün okul binalarımızı standart yapıya kavuşturana kadar devam edecek" diye konuştu.

 

"MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ'DAN DESTEK SÖZÜ ALDIK"

Vali Pehlivan, yakın illerde meydana gelen depremlerin etkisiyle binası eski olan okullarda hasarlar oluştuğunu da belirterek, "Velilerimizden müsterih olmalarını, endişeye kapılmamalarını istirham ediyoruz. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi kesinlikle riske etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu nedenle onları binası sağlam okullara naklettik. Hasarlı hale gelen okullarımızın yerine yeni okullar yapmak ve öğrenci nakledilen okullardaki yoğunluğu gidermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde gerekli hazırlıklarımızı, raporlamalarımızı tamamladık, Sayın Milli Eğitim Bakanımız'la görüşerek ihtiyaç ve taleplerimizi arz ettik, destek sözü aldık" diye konuştu.

 

"KONTEYNIR VEYA PREFABRİK OKUL VE DERSLİKLER YAPACAĞIZ"

Yeni okulların inşa edileceğini de vurgulayan Vali Pehlivan, "Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle yeni projelerle, standartlara uygun yeni okullar inşa etmeyi sürdüreceğiz. Yeni okullarımızın inşaat süreci belli bir zaman alacağından dolayı; öğrencilerimizi naklettiğimiz okullardaki yoğunluğu azaltmak için konteynır veya prefabrik okul ve derslikler yapacağız. Öğretmenlerimiz de dahil olmak üzere hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz. Önceliğimiz, onların güvenli ortamlarda en iyi şekilde eğitim öğretimlerine devam etmeleridir" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA