Havalimanından Hala Ses Seda Yok!




Tarih: 15 Mart 2023 Çarşamba 16:17


Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ’Şubat sonu ya da Mart başında’ tamamlanması bekleniyordu. Ancak Şubat bitti, Mart’ın ilk yarısı geride kaldı. Bugün, 16 Mart 2023’e girildi.

Haber-Cihan Barış Budak

2010 yılından bu yana Çukurova Bölgesel Havalimanı için farklı açılış tarihleri verildi. Bildirilen tarihlerde tamamlanamayan havalimanı için son olarak 'Şubat sonu ya da Mart başı' işaret edildi. 2022'nin Aralık ayında havalimanı inşaatını inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yapım çalışmalarını, tamamen Şubat sonu ya da Mart başında tamamlayarak havalimanımızın açılışını gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz" demişti.

 

"ZAMANINDA BİTİRİLSEYDİ DEPREMDE ÇOK ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENİRDİ"

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bildirilen tarihlerde açılmadığını belirten Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin gazetemize konuştu. Bu hafta içerisinde havaalanı inşaatında incelemelerde bulunacağını belirten Engin, "Yılan hikayesine dönen bu havalimanımız zamanında bitirilseydi şu anda depremde çok önemli roller üstlenirdi. Çünkü kargo taşımacılığına yönelik bölgesel bir havalimanımız. Birçok sıkışma da olmazdı. Arama-kurtarma ekiplerinin aktarmasında çok faydalı olurdu. Olmadı. Şu anda da ne zaman açılacağını tam kesin olarak bilmiyoruz. 'Çalışmalar devam ediyor' denildi. Son durumu yerinde incelememiz gerekir" dedi.

 

"BİR AN ÖNCE BİTİRİLMESİ GEREKTİĞİ ÇAĞRISINI YİNELİYORUZ"

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bölge için önemli olduğunu vurgulayan Engin, "Bir an önce bitirilmesi gerektiği çağrısını yineliyoruz. Çünkü Çukurova Havzası'nda Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın gereksinimi elzemdir. Şu an İstanbul Depremi üzerine konuşuluyor. Böyle bir durumda hem sanayicilerimizin hem de yatırımcılarımızın alternatif bir havzasıdır. Bu bölgesel havalimanının da mutlaka hazır hale getirilmesi lazım. Gerek devlet desteğiyle gerek özel firmaların kendi çabalarıyla buna hız kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.

 

"2023'ÜN ŞUBAT AYINDA AÇILACAK DENİLMESİNE RAĞMEN AÇILMADI"

Şu anda çalışmaların devam ettiği yönünde bir bilgiye sahip olduklarını belirten Engin, "Üstyapı çalışmaları şu anda devam ediyor. 29 Ekim 2022'de bitirileceği söylenen havalimanımız maalesef piyasa durumundan, ekonomik durumdan ve yüksek enflasyondan dolayı bitirilemedi, ertelendi. 2023'ün Şubat ayında açılacak denilmesine rağmen açılmadı. Türkiye bir deprem sürecine girdi. Şu anda aldığımız bilgilere göre; dış cephelerin yapıldığını, çatıların bitirildiğini ve kısmen, bir faz olarak yakın zamanda açılacağı söyleniyor. Bağlantı yollarının daha tamamlanmadığı biliniyor. Çalışmalar devam ediyor, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılıyor" ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA