CHP’li Alpay Antmen: ’Seçim Günü İçin Her Türlü Önlemi Alıyoruz’




Tarih: 19 Mart 2023 Pazar 15:01


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, seçim güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Hiç kimse Türkiye’de bir tek oy çalmaya kalkmasın, burunlarından fitil fitil getirecek her türlü önlemi alıyoruz" dedi.

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, katıldığı bir televizyon programında 14 Mayıs'taki seçimlere ve 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen felaketlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçim güvenliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan CHP'li Antmen, "Her vatandaşımız namusu gibi; her attığı oyun peşinde olmalı. Sandıklar kapandıktan sonra ıslak imzalı o tutanakların her biri 3 ayrı kanaldan Cumhuriyet Halk Partisi'nin sistemlerine yüklenecek. Bunu anlık olarak Yüksek Seçim Kurulu sistemleriyle de kontrol edeceğiz" diye konuştu.

 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM SÜRECİNDEYİZ"

Türkiye'nin çok önemli bir seçime gittiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Antmen, "Arka arkaya çok büyük felaketler yaşıyoruz. 6y Şubat'tan sonra hem Maraş'ta, ardından Hatay'da çok önemli deprem felaketine uğradık. Belki deprem insanları öldürmüyor ama siyasi iktidarın vurdumduymazlığı ve binaların bu şekli pek çok canımıza mal oldu. Öncelikle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin. Şimdi çok önemli bir seçim sürecindeyiz. Çünkü gördük ki liyakatin olmadığı, iyi yönetilmediği bir ortamda biz felaketlerin üzerine daha büyük acılar katabiliyoruz. Vatandaşlarımızı kurtaramıyoruz ve özellikle deprem bölgesinde hepimiz gördük ki ilk 3 gün ve hiçbir müdahale edilemeyen bölgede halen çoğu yardım eksik" şeklinde konuştu.

 

"14 MAYIS'TAN SONRA YAPILACAKLAR BELLİ"

Seçimlerin yaklaştığını belirten Antmen, "Yani vatandaşımızın canını kurtaramıyoruz, malını kurtaramıyoruz. Canını kurtaranların da şu an iyi bir şekilde yaşamasını sağlayamıyoruz. O yüzden bu seçim çok önemli. 14 Mayıs'tan sonra yapılacaklar belli. İnşallah 13'üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak ve Millet İttifakı Türkiye'de siyaseten, hukuken ve adil bir yaklaşımla huzuru, barışı, kardeşliği, liyakati Türkiye'ye getirecek" dedi.

 

"VATANDAŞIMIZIN SANDIĞA ATTIĞI HER OYUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Seçim güvenliğiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Antmen, "14 Mayıs'ta sandıklarda ve sandıklardan sonra yapacağımız çok önemli işler var. Son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim; hiçbir vatandaşımız korkmasın. Hangi partiye oy verirse versin, vatandaşlarımızın her bir oyu çok önemli. Demokratik haklarını kullanacaklar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşımızın siyasi görüşü ne olursa olsun sandığa attığı her oyun takipçisi olacağız. Bunun için de 1-2 yıldır hukukla seçilmişlerimiz çalışıyor, seçim güvenliğimiz çalışıyor, parti eğitmenlerimiz çalışıyor, parti okulumuz çalışıyor" diye konuştu.

 

"YETER Kİ OYLARINI GİDİP SANDIĞA ATSINLAR"

Vatandaşlara seslenen Antmen, "Vatandaşlarımız 'yine mi çalacaklar, yine mi mühürsüz oylar olacak, yine mi Türkiye'nin bu kaderi değişmeyecek, vuracaklar, kıracaklar, oy çalacaklar ve tekrar başımıza geçecekler' diye düşünmesinler. Yeter ki oylarını gidip sandığa atsınlar. Türkiye geneli için söyleyeyim; sandıklarda oy kullanmaya başlanmadan 1 saat önce sandık kurulları hazır olacak. Tüm parti müşahitleri, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti müşahitleri 1-2 saat önceden orada bulunacak. Vatandaşlarımız buna güvensin. Oy sandıkları açıldıktan sonra hem sandık kurulları görevlileri hem parti görevlileri hem de müşahitler orada olacağı gibi isteyen her vatandaşımız tabii ki oyların dökümünü, sayımını, tutanağa geçirilmesini sessizce izleyebilir" ifadelerine yer verdi.

 

"ÖNEMLİ OLAN GÖZÜMÜZÜ 4 AÇIP, SANDIĞA GİREN HER OYU KORUMAK, KOLLAMAK"

CHP tarafından yapılan hazırlıklardan da bahseden Antmen, "3 ayrı şekilde toplanacak bu veriler. 3 ayrı merkeze gönderilecek. 3 ayrı merkez birbirini kontrol edecek ve erişilemeyecek şekilde de ayrı ayrı güvenlik önlemleriyle bu veriler korunacak. Çünkü her türlü saldırıyı yapmalarını bekliyoruz. Önemli olan bizim gözümüzü 4 açıp, sandığa giren her oyu korumak, kollamak. Sandıktan çıkan sonucun da Yüksek Seçim Kurulu tarafından aynı şekilde ilan edilmesini sağlamak" dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA