Ramazan Geldi, Hoş Geldi! Çarşıya Pazara Zam Geldi!




Tarih: 21 Mart 2023 Salı 17:28


Bu yıl 23 Mart’ta başlayacak olan Ramazan Ayı nedeniyle vatandaşlar üzerinde alışveriş telaşı başladı. Vatandaşlardan bazıları mutfak alışverişi için market yollarına düşerken, bazıları ise mutfak alışverişlerinin yanında ’ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak amacıyla’ alışveriş sepetlerine Ramazan erzak paketleri de ekledi. Geçen yılın Ramazan Ayı’ndan bu yana artan enflasyon ve zamlanan ürünlerle beraber Ramazan kolilerinin fiyatları da güncellendi.

Haber-Cihan Barış Budak

GEÇEN YIL 169 TL OLAN RAMAZAN KOLİSİ BU YIL 429 TL!

Bolluğun, bereketin ve yardımlaşmanın ayı olan Ramazan'da, bu yılki Ramazan kolisi fiyatlarının Mersin'de 119 TL ile 429 TL arasında değiştiği görüldü. Bir markette içerisinde 22 çeşit ürün bulunan bir Ramazan paketi geçen yıl 169 TL'den satılırken, aynı marketteki aynı Ramazan paketi bu yıl ise 429 TL'den satışa sunuldu.

 

MERSİN'DE 330 GRAMLIK RAMAZAN PİDESİ 10 TL!

Ramazan erzak kolilerinin yanı sıra bu yıl Ramazan pideleri de zamlandı. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, 300 gram Ramazan pidesinin bu yıl 10 TL'den satılacağını açıkladı. Gazetemize konuşan Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Faruk Dalkılıç, Mersin'de de Ramazan pidelerinin bu yıl 10 TL'den satılacağını ancak Mersin'de üretilecek pidelerin 300 gram değil, 330 gram olacağını söyledi. Dalkılıç, geçen yıl somun ekmeğin 2,5 TL olduğu dönemde Ramazan 320 gramlık Ramazan pidelerini 6 TL'den sattıklarını sözlerine ekledi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA