Depremzedeler Mersin’de İşgücüne Kazandırılacak!




Tarih: 22 Mart 2023 Çarşamba 16:44


MTSO ile Mersin İŞKUR arasında imzalanan protokolle, depremzedelerin işgücüne kazandırılması amaçlandı.

Haber-Fatih Dönmez

 

6 Şubat'tan bu yana Kahramanmaraş'ta ve Hatay'da meydana gelen depremler nedeniyle 10 ilde büyük yıkımlar ve can kayıpları meydana geldi. Depremden sağ kurtulan vatandaşlar, Mersin'e göç etmeye başladı. Kentte güvenli barınma alanlarına kavuşan depremzedeler, yaşamlarını idame ettirebilme amacıyla iş arayışına geçti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin İŞKUR, bu aşamada harekete geçti.

 

PROTOKOLÜN SÜRESİ BİR YIL OLARAK BELİRLENDİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile Mersin İş Kurumu İl Müdürlüğü adına İl Müdürü Mustafa Kutlu arasında bir protokol imzalandı. Kahramanmaraş merkezli depremin 11 ili etkisi altına aldığı belirtilirken, MTSO tarafından protokolle ilgili yapılan açıklamada; "Deprem sonrası Mersin'e yerleşen depremzede vatandaşların işgücüne katılması, hayatlarının idamesi ve rehabilitasyonlarına katkı sağlanması amacıyla işe yerleştirme sürecinin işbirliği halinde yürütülmesi hedeflendi. Protokol kapsamında MTSO üye firmaların iş gücü talebini ve açık iş sayısını İŞKUR'a iletirken Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü ise tespit edilen afetzedelerden yetkinliklerine uygun olarak ilgili firmalara yönlendirecek. Protokolün süresi ise bir yıl olarak belirlendi" ifadeleri yer aldı.

 

KIZILTAN: "İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Protokolün imza törenine MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aktoğ ve TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp de katıldı. MTSO olarak deprem bölgesine ve Mersin'e gelen depremzedelere her konuda destek verdiklerini belirten MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, "Bundan sonrasında da ihtiyaç duyulan her alanda destek vermeye hazırız" dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA