İftarda Evdeyiz!




Tarih: 27 Mart 2023 Pazartesi 17:40


210 TL’ye de iftar menüsü var, 490 TL’ye de var! En uygun yiyecekler arasında sayılan tavuk dönerin fiyatı bile Mersin’de 50 TL’ye ulaştı!

Haber-Cihan Barış Budak

Geçen yıldan bu yana temel gıda ürünlerine gelen zamlar, restoran menülerine de yansıdı. Mercimeğin kilogramı 37 TL'yi, bulgurun kilogramı 28 TL'yi bulurken; kıymanın kilogramı ise 250 TL'ye dayandı. İftarını hurmayla açan vatandaşlar, bu yıl bir kilogram hurmayı dahi 200 TL'den almak durumunda kaldı.

 

DIŞARIDA İFTAR AÇMAK LÜKSE DÖNÜŞTÜ!

Vatandaşlar önceki yıllarda iftarlarını dışarıdaki mekanlarda açmayı tercih ederken, bu yıl ise artan maliyetler nedeniyle dışarıda iftar açmak lükse dönüştü. Temel gıda ürünlerine geçen yıldan bu yana gelen zamlarla birlikte, restoranlarda iftar menüsü fiyatlarının Mersin'de bu yıl ortalama olarak 200 TL'den başlayıp 500 TL'ye kadar çıktığı görüldü.

 

GEÇEN YIL 275 TL'YDİ, BU YIL 490 TL OLDU!

Mersin'deki bir restoran, fix iftar menüsünün 210 TL olduğunu duyurdu. Menü içerisinde mercimek çorbası, 1 adet Adana lahmacun, çiğköfte, seçmeli ızgara çeşitleri, ezme salatası, soğan piyaz, pişmiş soğan, yeşil salata, pişmiş domates, pişmiş biber, yeşillik, limon ve soft içecek çeşitleri yer aldı. Mersin'de deniz kenarındaki lüks bir restoran ise fix iftar menüsünün 490 TL olduğunu açıkladı. Menüde çorba, iftariyelik, ara sıcaklar, salata, ana yemek, tatlı çeşitleri ve içecekler yer aldı. Söz konusu restoranın aynı menüsünün geçen yıl ise 275 TL olduğu görüldü.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA