Yeni MİY Sözcüsü Halim Yiğit: ’Bize Yapılan Saldırı Kurgulanmış’




Tarih: 28 Mart 2023 Salı 15:36


Nevşehir maçında Yeni Mersin İdman Yurdu yönetim kadrosuna tribünlerde gerçekleştirilen saldırının ardından açıklamalarda bulunan Yeni MİY Basın Sözcüsü Halim Yiğit,

Haber-Behzat Özgür Beyazlar

 

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta mücadelede eden Yeni Mersin İdman Yurdu takımı, geçtiğimiz pazar günü Nevşehir Belediyespor'la karşılaşmıştı. Nevşehir'de oynanan maç öncesi tribünlerden Yeni Mersin İdman Yurdu'nun yöneticilerine yönelik saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırı nedeniyle 20 dakika gecikmeli başlayan maçtan kırmızı-lacivertli takım 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Mersin'deki spor kulüpleri, saldırıyı kınayan mesajlar paylaşırken; Yeni Mersin İdman Yurdu'nun Basın Sözcüsü Halim Yiğit, o gün yaşananları Tarkan Özyılmaz'ın sunduğu Kral Sohbetler programında anlattı.

 

"AÇIKÇASI BU KONUŞMAYI YAPARKEN KENDİ ADIMA UTANIYORUM"

Yeni MİY Basın Sözcüsü Halim Yiğit, futbol karşılaşmasına yansıyan saldırıyı anlatmaktan utandığını belirterek; "Futbolu ve saha içini konuşmamız gereken bir süreçte saha dışındaki şiddet olayını konuşuyoruz. Açıkçası bu konuşmayı yaparken kendi adıma utanıyorum" dedi. O gün tribünlerde saldırıya uğrayan Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimindeki isimlerden de söz eden Yiğit, "Yönetim Kurulu Başkanımızın dışında Ümit Saltık Başkanımız, Özmen Özkan Başkanımız, Samet Kara Başkanımız ve Servet Özdemir Başkanımız da oradaydı. Ayrıca Mersin'den gelen Mersin İdman Yurdu gönüllüsü dostlarımız, kardeşlerimiz, taraftarlarımız da oradaydı" diye konuştu.

 

"SÖZÜN BİTTİĞİ NOKTADAYIZ"

Saldırıya uğrayan Yeni MİY grubunun içerisinde kadınların ve çocukların da yer aldığını sözlerine ekleyen Yiğit, "Bunun yanında Başkanımızın ve Samet Kara Başkanımızın eşleri ve çocukları da oradaydı. Protokol tribününde küçük çocuklar da şiddete maruz kaldılar.  Orada 4 çocuğumuz vardı. Bizi esas yaralayan konu da buydu. Biz kendimizden vazgeçtik. Kadınların ve çocukların olduğu bir ortamda bu şiddete, bu çirkin saldırıya maruz kalmamız futbol adına konuşulacak bir şey değildi. Sözün bittiği noktadayız" dedi.

 

"BU OLAYLAR ÖNCEDEN KURGULANMIŞ"

Görüntülere 'kavganın yansıdığını' ancak esasında bir 'kurgu olduğunu' belirten Yiğit, "Bize saldırı görüntülerinin içeriğinde öncesinde bir kurgu hazırlanmış olduğunu tespit ettik. Bu olaylar önceden kurgulanmış. Bize yapılan saldırı kurgulanmış. Genel mantık çerçevesinde amaçlarına baktığımızda da moralimizi bozup sahada bu işi avantaja çevirme çabası içerisinde olduklarını düşünüyoruz.  Futbolun sahada oynanması gerekirken, bu şekilde saldırılarla ve ayak oyunlarıyla şampiyonluğa yürüdüğümüz sırada bu saldırıları bizleri engelleme ve önümüze takoz koyma çabasından ibaret olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

"SALDIRI, TAM BAŞKANIMIZIN PROTOKOL TRİBÜNE GELDİĞİ ANDA OLDU"

Olayın meydana geldiği anı da anlatan Yiğit, "Bizler protokol tribünündeki yerlerimizi aldık. Koltuklarımıza oturduk. Açıkçası 'misafir protokol tribünü' adına ayrılmış bir bölüm de yoktu. Bize ayrılan bölümde başka insanların oturduğunu da gördük. Bunu kalkıp krize çevirmeden uygun bulduğumuz yerlere dağıldık. Açıkçası bir arada da değildik. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı mı, Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri mi yoksa Emniyet mi tedbir alıyor; artık hangisi bu düzenlemeyi yapıyorsa burada bir ihmal olduğunu söyleyebilirim. Saldırı, tam Başkanımızın protokol tribüne geldiği anda oldu. Başkanımızın geldiği ana kadar ortada hiçbir şey yokken, rakip takımda kulübün ikinci başkanı olduğu söylenen bir kişi oradan 'Başkanı protokole oturtmayın, onlar bize Mersin'de kötü davrandı' gibi bir provokasyona başladı" şeklinde konuştu.

 

"O KAOSUN İÇERİSİNDEN KADINLARI VE ÇOCUKLARI ZOR BELA ÇIKARTTIK"

Sözlerinin devamında söz konusu 'ikinci başkanın' taraftarların içerisine geçtiğini anlatan Yiğit, "Yani protokol tribününde, olması gereken yerde değildi. Bir taraftar gibi davranıp saldırıyı oradan başlattı. Ondan sonra sağ tarafımızda 2-3 kişi bize saldırmaya başladı. Daha sonra da olay büyüdü, saldıranların sayısı arttı. Biz orada kadın ve çocukları korumaya çalıştık. O kaosun içerisinden kadınları ve çocukları zor bela çıkarttık" diye konuştu.

 

"YÖNETİCİ SADECE KENDİSİNDEN SORUMLU DEĞİLDİR"

Yeni MİY yöneticileri olarak sağduyulu davrandıklarını belirten Yiğit, "Bizler yöneticiyiz. Yöneticiliğin sorumluluğu bir defa farklı bir şey. Yönetici sadece kendisinden sorumlu değildir. Yaptığı bir davranışta, bir harekette, eylemde veya söylemde temsil ettiği bütün kitlelere karşı sorumludur. Biz orada 15-20 kişiydik. Birimizin ters bir hareketi, yanlış bir hareketi hepimizin çok daha olumsuz bir duruma maruz kalmasına sebep olabilirdi. Bu anlamda yöneticilerimizle beraber sağduyulu davranarak kendimizi korumaya çalıştık. Ama kurgu yapmışlar. Bize saldırdılar. Çocuk çocuğumuz orada psikolojik anlamda ciddi biçimde etkilendi. Futbola yakışmayan şeyler. Sosyal medyada yaptığım paylaşımda da 'Orta Çağ zihniyetli yöneticilerin futbolun içerisinde olduğu bir ortamda bu tür hadiselerin açıkçası daha çok görülebilecek şeyler olduğunu' belirttim" ifadelerine yer verdi.

 

"3-5 KENDİNİ BİLMEZİN SALDIRILARI BİR ŞEHRE MAL EDİLMEMELİDİR"

Yapılan saldırının futbola yakışmadığını vurgulayan Yiğit, "Biz Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü olarak tribünlerimizde her zaman hoşgörü ve saygıyı esas alıyoruz. Rakip taraftarlara, yöneticilere, oyunculara ve teknik heyete karşı gayet sağduyulu ve Fair Play ruhu içerisinde misafirperverliğimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki oradaki 3-5 kendini bilmezin saldırıları bir şehre mal edilmemelidir. Nevşehir insanının misafirperverliğini, insani yaklaşımını açık bir şekilde biliriz. Ancak bu tür kişiler bir şehrin ismini lekeliyor. İşin üzücü bir tarafı da bu. Bizim şampiyonluğa yürüdüğümüz süreçte bu, Nevşehir'den başlayan bir süreç değil tabi. Daha önce de bu tür şiddetlere maruz kaldık açıkçası. Önceki dönemlerde Kütahya'dan başlayan saha dışı komplolar, bizleri yolumuzdan etmeye yönelik çalışmalar. Açıkçası bu anlamda kurulan ittifakları da sezmeye başladık" diye konuştu. Cevabı sahada vereceklerini sözlerine ekleyen Yiğit, "En iyi cevap sahada verilen cevaptır. Keşke 3 puanla dönebilseydik. O zaman çok ayrı bir motivasyonumuz ve mutluluğumuz olacaktı. Ama bir puan da kötü bir sonuç değil" ifadelerine yer verdi.

 

"ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜDÜĞÜMÜZ NOKTADA DERİNCE MAÇIMIZ ÇOK ÖNEMLİ"

Bu hafta Derince Spor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Yiğit, "Muhteşem Kırmızı Şeytanlar taraftar grubumuz Nevşehir'de bütün Türkiye'ye kendinin nasıl bir tecrübeye, bir hafızaya sahip olduğunu açıkçası ispatladı. Bundan sonra Derince maçımız var. Şampiyonluğa yürüdüğümüz noktada Derince maçımız çok önemli. O da bizim rakiplerimizden bir tanesi. 9 maçın hepsi çok önemli ama Derince maçı bu kritik süreçte çok daha değerli. Cumartesi günü saat 15.00'te Derince maçına taraftarlarımızın sahip çıkması gerekiyor" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA