Şair Yağmur Sezgek: ’Acıdan Besleniyorum’




Tarih: 29 Mart 2023 Çarşamba 18:01


Yazdıklarını "Benim kalemim melankoli" cümlesiyle özetleyen Şair Yağmur Sezgek, "Ben acıdan besleniyorum ama acıyı beslemiyorum" dedi.

Haber-Fatih Dönmez

 

'Bir Ölümlünün Veda Halleri' kitabıyla 1,5 yıl önce okuyucu karşısına çıkan ve 'Yılın En Başarılı Kadın Şair ve Yazarı' ödülüne layık görülen Mersinli Şair Yağmur Sezgek, gazetemize konuştu. Çevresi tarafından 'Didem Madak' ve 'Ümit Yaşar Oğuzcan'a benzer bir melankoli taşıdığı belirtilen Sezgek, "Acıdan besleniyorum. Çünkü yazamam için acı gerekiyor" dedi.

 

"VEFAT ETMEDEN ÖNCE BİR SÖZ VERDİRMİŞTİ BANA"

Yaklaşık 1,5 yıl önce okuyucuya sunduğu kitabından bahseden Sezgek, "Bir Ölümlünün Veda Halleri, yaklaşık 1,5 sene öncesinde çıktı. Açıkçası anneme verdiğim bir sözdü. O kitapta aslında benim dışımda birçok kişinin çok fazla emeği var, inancı var. Çok zor bir süreçti. Önce annemi kaybettiğim kısmı kabul etmem çok zor bir süreçti. O süreçte de yanımda olan çok insan var. Ama vefat etmeden önce bir söz verdirmişti bana. Çünkü yazıyordum ve benle annem dışında kimse bilmiyordu. Bu kitabı çıkartmamı istedi. Annem vefat ettikten sonra adını koydum ve yaklaşık 1 sene içerisinde de zaten kitabı çıkartabildik. Kendi adıma bu yüzden verdiğim sözü tutabildiğim için çok mutluyum. Evet, biraz buruk bir hikayesi var ama işin bana göre biraz buruk kısmı da şu; bunca yaşanmışlığı yazıp çıkarttıktan sonra olay artık benden çıktı. Yani bu acı da artık sadece benim değil. O veda da artık sadece benim değil" ifadelerine yer verdi.

 

"BİR SOYADIMIN ÖNÜNDEKİ BANA AİT BİR DE SARI SAÇLARIM"

34 yaşında olduğunu belirterek yaşamından söz eden Sezgek, "Mersin doğumluyum. 15 yıl kadar Kıbrıs geçmişim var. Orası benim için çok ayrıdır. Çok seviyorum. Çok güzel anılarımın olduğu yer. Onun dışında Yağmur kimdir? Ben hep şunu derim bu soru sorulduğunda; soyadının önündeki kişidir. O kadar. Kim neyi görmek istiyorsa o kadar. Kendi hayatım var. Kendi dünyam var. Evet, sevdiğim insanlar var, vedalarım var ama adı kadar. Kitapta da söylediğim gibi; bir soyadımın önündeki bana ait bir de sarı saçlarım. Bu dünyada kendime ait diyebildiğim tek şey sanırım bu iki kavram" diye konuştu.

 

"2002'DE LİSE DÖNEMİNDE TAM OLARAK YAZMAYA BAŞLADIM"

Yazmaya başlama serüveninden bahseden Sezgek, "Yazmayı öğrendiğimde zaten küçük küçük, annemin ilk aldığı deftere yazmayı yeni yeni öğrendiğimde karaladığım şeyler vardı. Ama ilk 'tamam, ben artık yazıyorum' diyebildiğim nokta 2002 senesiydi. Ortaokul yeni bitmişti. Liseye başlayacaktım. Liseye başladığım dönemlerdi. Kıbrıs'tan buraya geldiğim dönemlerdi. 2002'de geldim. 15 yıl arkada bıraktığınız bir geçmiş var. Bu biraz daha sanırım kabuğuma çekilmeme, içime kapanmama sebep oldu. 2002'de lise döneminde tam olarak yazmaya başladım. Ama tabi kimse bilmiyordu. O konuda biraz ketumluğum vardı. Lisede en arka sırada dersten bağımsız; defteri, kalemi sürekli elinde olup, kulağında kulaklığı, arkada takılan biriydi Yağmur" şeklinde konuştu.

 

"İNKAR ETMİYORUM, ACIDAN BESLENİYORUM"

Sezgek, melankolinin yaşamının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek; "Bende bir melankoli var. İnkar etmiyorum, acıdan besleniyorum. Benim öyle bir yanım var. Yani yazabilmem için bunun olması gerekiyor.  Normal, kendi yaşantımda, sosyal hayatımda 'neden bu kadar çok gülüyorsun' diye bana kızarlar. 'Neden bu kadar çok konuşuyorsun, bir sus artık' derler. Ama kendime geldiğim zaman evet, işin acı kısmı başka. Ben ondan besleniyorum, doğru ama beslemiyorum. Yazmam için bu gerekiyor. Çünkü benim kalemim melankoli. Ben çok mutlu bir şeyi karalayabilen bir insan değilim ve bunu yazacak bir hikayem de olmadı zaten bugüne kadar. Yani 'şunda da çok mutlu oldum, bunu kaleme alayım' diyecek bir hikayem olmadı. Evet, besleniyorum ama beslemiyorum. O kesinlikle çok bambaşka bir olay" ifadelerine yer verdi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA