MEÜ’de Şu Anda Yaklaşık 43 Bin Öğrenci Öğrenim Görüyor




Tarih: 5 Nisan 2023 Çarşamba 17:09


Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Üniversitesi’nde şu anda 43 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, ’Bu tüm eğitim düzeylerini kapsıyor; önlisans, lisans, lisans üstüleri. Bunun 2 bin 850 civarı yani yaklaşık 3 bin civarı yabancı uyruklu öğrenci’ dedi.

Haber: Gizem Tokkuzun

 

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, İçel TV'nin canlı yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Yağcı'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

 

"Bu 30 yıllık tarih içerisinde emekli olan hocalarımız, kaybettiğimiz hocalarımız, idari personelimiz oldu ama halihazırda yaklaşık 43 bin öğrencimiz var. Bu tüm eğitim düzeylerini kapsıyor; önlisans, lisans, lisans üstüleri. Bunun 2 bin 850 civarı yani yaklaşık 3 bin civarı yabancı uyruklu öğrenci. Yaklaşık 80 üzerinde ülkeden farklı öğrencimiz var. Yani çok kültürlü bir yerde faaliyet gösteriyoruz. Okulumuzda her kültürden öğrenciler var. Oldukça fazla sayıda da personel var."

 

"Mersin'de de Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden sonraki ikinci büyük kurumuz, personel sayısı itibariyle. Yaklaşık 6 bin personelimiz var toplamda. Bunun 864'ü öğretim üyesi, doktor öğretim üyesi, doçent veya profesör. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri söylemek gerekirse; 468 tane araştırma görevlimiz var her branşta. 727 tane de öğretim görevlisi ve okutman var. 3 bin 400'ün üzerinde de idari personelimiz var. Yani böyle büyük bir aile olarak faaliyet gösteriyoruz."

 

"Bütçe bazında düşündüğünüzde, ekonomik anlamda düşündüğünüzde de yine oldukça büyük bir bütçeye sahibiz yeterli olmamakla birlikte. 'Yeterli' demiyorum. Büyük bir bütçe ama yeterli demek istemiyorum. 1,5 milyar lira civarında bir bütçeye sahibiz, özel bütçe. Ama bunun dışında da tabi bizim döner sermaye işletmemiz var, hastanemiz var. Onun da gelirleri var, proje gelirlerimiz. Bu da yaklaşık 400 milyon civarında. Yaklaşık düşündüğünüzde 2 milyar liralık bir finansal kaynak Mersin Üniversitesi tarafından kullanılıyor, yönetiliyor. Elbette bu da büyük bir meblağ. Hem Mersin ekonomisi için hem ülke içerisinde de önemli bir şey."

 

 


Etiket: meu, mehmet, ismail, yağcı, üniversite


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA