YILDIZ OYUNCULARLA: FİNALDEYİZ!




Tarih: 10 Nisan 2023 Pazartesi 14:32


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off Yarı Final maçlarında başarılı bir performans sergileyen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, finale yükseldi. Olaylı geçen yarı final karşılaşmalarının ardından açıklamalarda bulunan ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen, "Başta oyuncularım olmak üzere; tüm teknik ekibimize ve yöneticilerimize bu skandallar arasından sıyrılıp Play-Off finaline yükselmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haber- Şirin Alp

 

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off Yarı Final karşılaşmalarının ilk maçında BOTAŞ Spor Kulübü'nü evinde ağırlarken, yarı finalin ikinci maçında da deplasmanda BOTAŞ Spor Kulübü'yle karşılaştı. Mersin Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanan ilk maçta BOTAŞ'ı 93-65 mağlup eden ÇBK, Ankara M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu'nda oynanan ikinci maçta da rakibi BOTAŞ'a 68-57'lik mağlubiyet yaşattı. İlk maçta farklı skorla galip gelen ve her iki maçta da başarılı bir performans sergileyen ÇBK, olaylı geçen yarı final maçlarının ardından finale kaldı.

 

ÇBK, İKİDE İKİ YAPTI!

ÇBK, yarı finalin ilk maçında; 4 periyodun 3'ünde rakibine üstünlük sağladı. İlk periyodu 25-14 önde tamamlayan ÇBK, ikinci periyotta 27-18'lik skora imza atarak, ilk yarıyı 50-32 önde tamamladı. ÇBK, ikinci yarının ilk periyodunda yakaladığı 19-19'luk beraberliğin ardından son periyotta yeniden atağa kalkarak skor tablosuna 22-14 yazdırdı. Karşılaşma, ÇBK'nın 93-65'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Yarı finalin ilk maçında kendi evinde başarılı bir skor tablosuna imza atan ÇBK, yarı finalin ikinci maçını ise deplasmanda oynadı. 68-57'lik galibiyetle maçtan ayrılan ÇBK, karşılaşmanın ilk periyodunu 20-11 önde tamamladı. İkinci periyotta 14-14'lük beraberlik tablosuna imza atan ÇBK, üçüncü periyotta atağa kalkarak 19-15'lik üstünlüğe imza attı ancak son periyotta beklediği skor tablosunu yakalayamadı. Son periyotta 15-17 rakibinin gerisine geçen Mersin temsilcisi, yarı final maçlarından başarılı skor tablosuyla ayrıldı.

 

BOTAŞ, MAÇIN HAKEMLERİNİ HEDEF GÖSTERDİ!

Olaylı geçtiği aktarılan karşılaşmaların ardından ÇBK'nın sosyal medya hesaplarından sahadaki arbedeye dair görüntüler paylaşıldı. Yarı finalin ilk maçının ardından yaşanan olaylara ilişkin ilk açıklama BOTAŞ Spor kanadından yapıldı. ÇBK ve BOTAŞ'ın yarı final ilk karşılaşmasında yaşanan olaylara dair BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, "Dün oynanan yarı final serisinin ilk maçında rakip takım koçu R.Iniguez bir pozisyon sonrası sporcumuz Melis Gülcan'a bir şeyler söyleyerek oyuncumuzu ve tüm teknik ekibimizi tahrik etmiştir. Maçın hakem üçlüsü maalesef bu pozisyonu sadece seyretmekle yetinmişlerdir. Hakem üçlüsü, maç boyunca kendilerine edilen hakaret ve tehditleri de görmezden gelip takımımızın aleyhine her defasında kararları çok kolay bir şekilde vererek bizlere gereken mesajı vermişlerdir. Devre arası Genel Menajerimiz Gürkan Can, koridorda karşı takım yetkililerine koçların oyuncularımıza bir şey söylememesi gerektiğini hatırlatmıştır. Bunun üzerine koridorda beliren R. Iniguez'e oyuncumuzla konuşmaması gerektiğini söylemiştir" ifadelerine yer verildi.

 

BOTAŞ, ARDINDAN TBF YETKİLİLERİNE YÜKLENDİ: "SESİNİN ÇIKMAMASI HAYRET VERİCİDİR"

Bunun üzerine ÇBK Başantrenörü Roberto Iniguez'in el kol hareketleriyle yanıt verdiğini iddia eden BOTAŞ, devamında şu açıklamaya yer verdi; "Ardından Genel Menajerimiz Gürkan Can, cevap verince üzerine doğru koşmaya çalışmıştır. Bunun üzerine Genel Menajerimiz Gürkan Can da karşılık olarak R. Iniguez'in üzerine koşmuştur. Yaşanan arbede sonucu taraflar sakinleşmiştir. İkinci yarı başlamadan sahada Genel Menajerimizin karşı takım koçu ile gerginliği devam ederken, tüm teknik ekibimiz rakip takım yöneticileri ve taraftarlarının sözlü ve fizikisel saldırılarına maruz kalmıştır. Yaşanan arbede sırasında takımımız ısınmaya çıkamamış ve karşı takım yöneticileri takımımız oyuncularına sahaya çıkamayacak şekilde tehditler ve küfürler savurmuşlardır. Maçın başından beri yapılan itiraz ve hareketlere boyun eğen hakem üçlüsü ve TBF gözlemcisi saha içinde tarafımıza yapılan saldırılar sürmesine rağmen maçı başlatmışlardır. Tüm bu olanlar üzerine fiziksel saldırıda bulunan ve ne iş yaptığı belli olmayan kişiler salonda oturmaya devam ederken Genel Menajerimiz ve salonda bulunan Gelişim Takımı teknik ekibimiz tribüne çıkarılmıştır. Tüm bunlar olup biterken TBF ve yetkililerinin sesinin çıkmaması hayret vericidir. Tüm yaşananların idari ve adli yollardan takipçisi olacağımız tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz, saygılar."

 

ÇBK BAŞKANI SERDAR ÇEVİRGEN: "BOTAȘ MENAJERİ AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETMİŞTİR"

Yarı finalin ikinci maçının ardından ise ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen imzasını taşıyan detaylı bir açıklamaya yer verildi. ÇBK, yaşanan olaylara dair sosyal medyada hesapları üzerinden arbede görüntülerini paylaşırken, Çevirgen'in yaptığı açıklamada, "BOTAŞ'ın Genel Menajerliğini yapan şahıs, sahamızda oynanan ilk maçta ilk yarı boyunca takımıyla ilgilenmek yerine, tüm odağını maçı germeye adamıştır. Bașantrenörümüzün, A Takıma çıkardığı eski bir oyuncusuyla bir faul pozisyonu üzerine bir diyalog yaşanmış, olay büyümeden kapanmıştır. Fakat koç-oyuncu arasında olabilecek bu diyaloga, spor kültürüyle alakası olmayan liyakatsiz bir yönetici tarafından işgüzarca dahil olunmuştur. BOTAȘ Menajeri, Başantrenörümüzün üzerine yürüyüp, ağza alınmayacak küfürler etmiş, bununla da yetinmeyerek; saha kenarında, liseli ergenler gibi antrenörümüzü dışarıya davet edip, tehditler savurmuştur. Devre arasında ise soyunma odamıza dalarak Başantrenörümüze saldırmıştır. Bunun üzerine seyircilerimiz ve yöneticilerimiz haklı olarak kendisine müdahalede bulunmuş, hiçbir deplasmanda kabul edilmeyecek bu hareketler için kendisine tepki göstermiştir" ifadelerine yer verdi.

 

ÇEVİRGEN: "BU ŞAHIS, BİR DEVLET KURUMU ADINA ALENEN YALAN SÖYLEMİŞTİR"

BOTAŞ Genel Menajeri'nin maçta sergilediği tavırlara değinerek sözlerini sürdüren Çevirgen, "Bir Genel Menajer'den ziyade, ergen bir amigo gibi davranan bu şahıs, bir görüntüsünde de kendisinin hatalı olduğunu itiraf etmiştir. Maç sonunda yapılan resmi kulüp açıklamasında ise yalan beyanlarda bulunan bu şahıs, bir devlet kurumu adına alenen yalan söylemiştir. Üzerindeki pardösüden aldığı cesaretle de olsa gerek boş tehditler savuran bu şahıs, boș tehditler savurarak ilk maçtaki olayların yaşanmasına sebep olmuştur.  Bugünkü maçta yaşanan skandallar ise olayı bambaşka bir seviyeye taşımıştır. İlk maçtaki gerginliğin önüne geçmek için herhangi bir yöneticimizin gitmediği bu maçın sonunda, BOTAȘ Genel Menajeri sahaya dalarak olayları yine alevlendirmiştir" diye konuştu.

 

"KERİM TAŞKIRAN'IN BU UMUYORUZ Kİ ALACAĞI CEZALARLA SON SKANDALI OLACAKTIR"

BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran'dan da bahseden ve Taşkıran'ın söz edilen tarzda bir skandala ilk kez imza atmadığını vurgulayan Çevirgen, "Ardından Kulüp Başkanı Kerim Tașkıran sporcularımızın ve bașantrenörümüzün üzerine çöp kovası, su şișesi ve cep telefonu fırlatarak, Türk spor tarihinin en kötü görüntüleri arasına bir kez daha girecek eylemlerde bulunmuştur. Davranış bozuklukları basketbol camiası tarafından bilinen BOTAŞ Kulübü Başkanı Kerim Taşkıran'ın bu ilk skandalı olmamakla birlikte, umuyoruz ki alacağı cezalarla son skandalı olacaktır. Kulübümüz, sporcularımız, Genel Menajerimiz; BOTAŞ Spor Kulübü Başkanı'nın saldırılarıyla ilgili gerekli mercilere başvuru yapmıştır" dedi.

 

"SPORCU FABRİKASI OLARAK ANILAN BİR KULÜBÜ TAMAMEN İFLAS ETTİRDİĞİ BİLİNMEKTEDİR"

Kulüp Başkanı Taşkıran'ın BOTAŞ'a yakışmayan tavırlar içerisinde olduğunu vurgulayan Çevirgen, "Play-Off serilerinde kulübümüze kaybetme alışkanlığından yaşandığını tahmin ettiğimiz bu ruh hali göstermiştir ki; canlı yayınlanan bir maçta, sporculara ve antrenörlere yönelik umarsızca şiddet eylemlerinde bulunan B0TAŞ Spor Kulübü Bașkanı Kerim Taşkıran'ın, Türk sporunun herhangi bir

kademesinde görev yapmaya devam etmesi büyük bir skandaldır. Bu șahsın, bir sporcu fabrikası olan BOTAŞ Spor Kulübü'ne neden bașkan olduğu, kulübü Ankara'ya taşıyarak kimliksiz bir takıma dönüștürdüğü ve başkanlığında BOTAŞ kültürünü tamamen çöp ettiği, daha önce sporcu fabrikası olarak anılan bir kulübü tamamen iflas ettirdiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir" diye konuştu.

 

ÇEVİRGEN'DEN DAVET!

Çevirgen, açıklamasının son bölümünde; "Son olarak, saldırı eylemi sırasında görülen kimliği belirsiz, ucube mafya bozuntusu kişileri, nerede oynanırsa oynansın iki takım arasında oynanacak ilk maça davet ediyoruz. Şehrimize gelen misafir kulüplere yaptığımız ev sahipliği tüm Avrupa ve Türk Basketbolu'nun malumudur. Mütekabiliyet ilkemiz gereğince tüm misafir kulüplere, bize göstermiş oldukları ev sahipliği ayarında ağırlamada bulunmușuzdur. Bu bağlamda, kulübümüze hele hele kendi sahamızda ahlaki değerler dışında hareket edilmesine müsaade etmediğimizi, bundan sonra da etmeyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz. Başta oyuncularım olmak üzere; tüm teknik ekibimize ve yöneticilerimize bu skandallar arasından sıyrılıp Play-Off finaline yükselmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

BOTAŞ'TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA!

ÇBK Mersin Başkanı Serdar Çevirgen'in açıklamalarının ardından BOTAŞ'tan gelen 'Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır' başlıklı son açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Rakip kulübün açıklamalarını daha doğrusu yalanlarını hayretle izlemekteyiz. Her olay için yalan söylemeleri ve mağduru oynamaları ilginçtir ki bugün de algı oluşturmakta geç kalmadılar. Kadın sporculara saldırı yalanıyla yine mağduru oynamaya çalışan bu zavallı kulübün ne iş yaptığı, neye ve kime hizmet ettiği meçhuldür! Kullanılan üslup bize gösteriyor ki karşımızda muhatap alınacak eğitimli bir grup yok! Maalesef Türk kadın basketbolunun düştüğü durum açıkça ortadadır. Siz ve sizin gibi ne iş yaptığı belli olmayan ipsiz sapsız insanların BOTAŞ Spor Kulübü'nün adını ağzına almaması hususunda uyarıyoruz. Yapılan hiçbir tehdide karşı boyun eğmeyeceğimizi, federasyon yetkililerinin bu konu hakkında alacağı kararları yakından takip edeceğimizi ve peşini bırakmayacağımızı kamuoyuna bildiririz."

 


Etiket: basketbol, kadın, final, oyun


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA