Nisan ayındaki son 4 maçta arka arkaya mağlubiyetler yaşayan Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) oyuncuları, Antalya maçından galibiyetle ayrılarak takıma Mayıs ayına günler kala baharı getirdi.
Haber-Şirin Alp
Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler 1'inci Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), Nisan ayındaki karşılaşmalarında şans yakalayamamıştı. Oynadığı son 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan MSK, Antalya Güneşi maçında 'galibiyet arayışına' geçti. MSK, kendi evinde oynadığı maçta beklediği sonucu yakaladı.
İLK YARI MSK İÇİN GÜZEL GEÇTİ!
Edip Buran Spor Salonu'nda hafta sonu oynanan karşılaşmanın ilk periyodu 19-19'luk beraberlikle sonuçlanırken; ikinci periyotta Carettalar sahada fırtına estirdi. MSK, rakibine 33 sayı attığı ikinci periyotta, rakibinden gelen 15 sayıyı da kendi potasında görerek ilk yarıyı 52-34 önde tamamladı.
İKİNCİ YARIDA YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ!
Üçüncü periyotta rakibinin gerisine düşerek, taraftarların yüreğini ağzına getiren MSK, son periyotta ise durumu kontrol altına alarak maçtan galibiyetle ayrıldı. Üçüncü periyodu 16-21'lik mağlubiyetle tamamlayan MSK, son periyotta 21-21'lik beraberlik yakaladı. Karşılaşma, MSK'nın rakibi karşısındaki 89-76'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.
MSK'DAN ANTALYA'YA: "İYİ BİR MÜCADELE ORTAYA KOYDULAR"
Karşılaşma sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Başantrenörü Semih Soğuksu'dan yapılan açıklamada, "Çok yoruma açık bir maç değildi. Rakibin ligdeki durumu, eksik kadro ile gelmeleri bu maça konsantrasyonu ister istemez zor hale getiriyor. Antalya gençlerini, staffını tebrik ediyorum. İyi bir mücadele ortaya koydular. Bize gelirsek, kalan 3 hafta için bir yükleme evresi planındayız. Sakatlarımızı düzeltip fiziksel ve mental olarak yükselip play-offlara en hazır şekilde gireceğiz. Seyircimize de ayrıca teşekkür ederim. Maçın zorluk kolaylık derecesine, son haftalardaki kötü sonuçlara bakmadan her zaman takımımızın yanında oldukları için takımım adına minnettarım" ifadelerine yer verdi.
|