Mersin’de ‘İnsan Kaynakları Çalıştayı’ Düzenlenecek




Tarih: 30 Nisan 2023 Pazar 17:06


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından 4 Mayıs 2023’te Mersin HiltonSA’da bölgenin en geniş kapsamlı “İnsan Kaynakları Çalıştayı” düzenlenecek. Ana konular üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları, vakıflar ile özel sektör temsilcilerinin yer alacağı çalıştayda; istihdam, işsizlik, girişimcilik, iş arayanlara ve öğrencilere yönelik faaliyetler ve işverenler. 4 ana konu için 4 moderatör ve 20 masa lideri olacak.

Haber-Mehmet Şah Akın

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi moderatör ve masa liderleri ile gerçekleştireceği çalışma sonunda kamuoyuna bilgi içerikli bir rapor sunulması planlanıyor. Yazar Ahmet Şerif İzgören de kurumsallaşma, markalaşma uygulamaları ve dijitalleşme gibi konularda konuşmacı bulunacak.

“Mersin'in insan kaynakları politikasına yön verecek çalışmalara da imza attığını görüyoruz”

2019 yılında kurulan Kariyer Merkezi’nin ilk çalıştayının da aynı yıl yapıldığını, Kariyer Merkezi olarak iş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik profesyonel rehberlik hizmeti sunmayı sürdürdüklerini dile getiren Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada;  “Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda artık Kariyer Merkezimiz sadece kendi özelindeki hizmetlerini planlamanın yanı sıra Mersin'in insan kaynakları politikasına yön verecek çalışmalara da imza attığını görüyoruz. Çalıştayımızı 4 Mayıs tarihinde Mersin HiltonSA’da gerçekleştireceğiz. Kapalı oturum şeklinde devam edecek. 200 kişinin katılımı öngörüldü. Bunun içerisinde kamusal kuruluşlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, özel sektörün profesyonel yöneticileri olmak üzere katılımcılarımızla ilgili çalışmalarımızı yaptık” cümlelerini kullandı.

“Dört tane ana konumuz belirleyici olacak ve masalarda bunların alt kırılımları olacak”

Özada; “Birinci konumuz istihdam ve işsizlik. İkinci konumuz girişimcilik. Üçüncü konumuz İş arayanlara dönük ve öğrencilere dönük yapılacak faaliyetler. Dördüncü konu olarak da işverenleri hedefledik. ‘İşverenlere ve çalışanlara yönelik faaliyetlerimiz neler olacak?’ kısmında çalışmalar yapacağız. Tabii ki bu dört tane ana konumuz belirleyici olacak ve masalarda bunların alt kırılımları olacak. Alt kırılımlara baktığımız zaman istihdam konusuna baktığımız zaman istihdamı destekleyecek teşvikler bunun alt kırılımlarından bir tanesini oluşturacak veya eğitim hayatından iş hayatına geçmekte zorlanan öğrenciler için hangi önlemleri alalım kısmında çalışmalar yapacağız. Girişimcilik kısmına baktığımız zaman kadın girişimciliğini nasıl destekleyebiliriz ki katılımcılarımızı da özellikle masalardaki oturum düzenine kadar önceden planlı bir şekilde çalışmalarımızı yaptık. Yani kişinin unvanına göre, kişinin çalıştığı kuruma göre katıldığı konu başlıklarını da önceden kendilerine vererek çalışarak gelme fırsatını da yarattık” şeklinde konuştu.

 

 


Etiket: çalıştay, insan, kaynaklar, hiltonsa


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA