Yeni MİY, Eskişehir’e 2-1 Yenildi




Tarih: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 15:41


Büyük bir heyecanla Eskişehir’e doğru yola çıkan Yeni Mersin İdman Yurdu, kente 2-1’lik mağlubiyetle döndü. Yeni MİY, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada 2’inci Lig’e yükselme iddiasını sürdürdü.

Haber-Mehmet Şah Akın

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, 31'inci hafta karşılaşmaları kapsamında Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda Eskişehirspor'la maç yaptı. Hafta boyunca Mersin'de yoğun bir hazırlık temposu sürdüren kırmızı-lacivertli oyuncular, çubuklu forma ile deplasmanda sahaya çıktı.

YENİ MİY, ESKİŞEHİR'DE SAHASINDAYDI

Ersin Aka yönetimindeki Yeni Mersin İdman Yurdu'nun maç kadrosunda Sertaç Güzel, Yusuf Yıldırım, Özkan Zileli, İbrahim Konuksever, Muhammet Ömer Çakı, Taygun Vurgun, Ömer Önder, Metin Yüksel, Chris David, Umut Aydın ve Tunç Murat Behram yer aldı. Eskişehirspor'un maç kadrosu ise Kayacan Erdoğan, Ömer İnan, Tufan Kelleci, Bartu Göçmen, İsmet Kavuştu, Onur Bayramoğlu, Tolga Yakut, Alaattin Hamza Ok, Barış Memiş, Onur Arı ve İlker Sayan'dan oluştu.

İLK YARI SAKİN GEÇTİ

Maçın ilk yarısı berabere sonuçlandı. Yeni MİY, ilk yarıda 2 oyuncu değişikliğine giderken, Eskişehirspor da bir oyuncu değişikliği yaptı. Yeni MİY'li oyunculardan Chris Davis ve Metin Yüksel, 46'ıncı dakikada oyundan çıkarken; David'in yerine Kağan Bağış, Yüksel'in yerine ise Erdem Beytaş sahaya çıktı.

İKİNCİ YARI YENİ MİY'E ŞANS GETİRMEDİ

İlk yarıda etkili bir savunma gerçekleştiren ve ataklarda beklediği sonucu yakalayamayan Yeni MİY, ikinci yarıda 2 dakika arayla kalesinde 2 gol gördü. 55'inci dakikada maçın ilk golünü Yeni MİY kalesine gönderen Eskişehirspor'lu oyuncu Onur Arı, 57'inci dakikada maçın ikinci golünü de Yeni MİY kalesine yolladı. Arka arkaya yediği 2 golün ardından bir kez daha oyuncu değişimine giden Yeni MİY, Ömer Çakı'nın yerine Aziz Aksoy'u sahaya aldı. Yeni MİY, 73'üncü dakikada Tunç Murat Behram'ın ayağından çıkan topla gol şansı yakaladı. Karşılaşma Yeni MİY'in 2-1'lik mağlubiyetiyle sonuçlandı. Karşılaşmada Yeni MİY oyuncusu Yusuf Yıldırım ile Eskişehirspor oyuncuları Kayacan Erdoğan, Tolga Yakut ve İsmail Haktan Odabaşı, sarı kart gören isimler oldu.

SIRADA KARŞIYAKA VAR!

Son haftalarda peş peşe galibiyet sevinci yaşama şansı yakalayamayan Yeni MİY, son 3 karşılaşmada beraberlik de galibiyet de mağlubiyet de gördü. Hacettepe 1945 maçından 1-1'lik beraberlikle dönen Yeni MİY, kendi evinde oynadığı Karaköprü Belediyespor'u 3-1 mağlup etmişti. Çıktığı son maçta ise rakibi Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olan Yeni MİY, bu hafta sonu Karşıyaka'yı evinde ağırlamaya hazırlanacak. Şu ana kadar oynadığı 31 maçtan 17 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrılan Yeni MİY, 61 puanla ligin zirve koltuğunda oturmaya devam ediyor.

YENİ MİY'DEN TARAFTARLARA ÇAĞRI!

Eskişehir maçının ardından takımdan bir açıklama da geldi. Yapılan açıklamada; "Dün karşılaştığımız Eskişehirspor müsabakasında sergilediğimiz ruhsuz mücadele ve kötü futbol sonucunda aldığımız yenilgi ile şehrimizi ve taraftarlarımızı üzdüğümüz ve hayal kırıklığına uğrattığımız için özür dileriz. Şehir olarak; inancımızı kaybetmeden, moralimizi bozmadan, aldığımız talihsiz yenilgiyi şampiyonluk yolunda bir yol kazası olarak düşünerek, pazar günü evimizdeki Karşıyakaspor müsabakasına odaklanmaya ihtiyacımızın olduğu gerçeğiyle taraftarlarımızdan ricamız bu müsabakaya hep birlikte motive olmamız ve pazar günü stadı şölene çevirmemizdir" denildi.

YENİ MİY'İN YÜKSELME İDDİASI SÜRÜYOR

Yeni MİY, 2'inci Lig'e yükselme iddiasını da yineleyerek, açıklamanın devamında; "Eskişehir taraftarlarının, centilmenlik dışı davranışlarıyla, takımını desteklemeye kendi imkanlarıyla gelen taraftarlarımıza uyguladığı alçakça saldırıyı lanetliyor, maç esnasında tribünde ve protokolde 90 dakika boyunca taraftarımızı provoke ederek tribün olaylarına sebebiyet vermelerinden dolayı kınıyoruz. Ayrıca Eskişehir Emniyeti'ne bizlere gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyor; ancak bazı polis memurlarının orantısız güç kullanarak taraftarımıza ve yöneticimize uyguladığı şiddeti kınıyor, yaralanan taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Takımını yalnız bırakmayarak, her deplasmana olduğu gibi sevdasının peşinden Eskişehir'e gelerek 90 dakika boyunca susmayan Mersin'in gururu Kırmızı Şeytanlar Taraftar Grubumuza minnet ve teşekkür borçluyuz. Dünü geride bırakarak yarına hazırlanıp Şanlı İdman Yurdu'muzu 2'inci Lig'e hep birlikte taşıyacağımıza olan inancımızı ifade eder, saygılar sunarız" ifadelerine yer verildi.


Etiket: yeni, miy, eskişehir, maç


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA