Başkan Seçer, ‘İnsan Kaynakları’ Çalıştayı’na katıldı




Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 11:19


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi koordinesinde ’Gelecek Mersin’ mottosu ile gerçekleştirilen ‘İnsan Kaynakları Çalıştayı’na katıldı.

Haber-Kadri Duman

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi koordinesinde ‘Gelecek Mersin’mottosu ile gerçekleştirilen ‘İnsan Kaynakları Çalıştayı’na Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer katıldı. Kamu kuruluşları, üniversiteler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve kurumsal özel sektör firmalardan çok sayıda davetlinin katıldığı çalıştayda konuşan Başkan Seçer ortak amacın Mersin’in geleceği olduğuna dikkat çekerek; “Amacımız Mersin, Mersin'in geleceği, ekonomisi, gençliği ve yarınları” şeklinde konuştu.

“Tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz”

Başkan Seçer, Mersin’in nüfusu hızla artan bir kent olduğunu ifade ederek;  “Ama istihdamı, gençlerin geleceğini, toplumun geleceğini etkileyen de bir durumdur. Siz bana Mersin’de işsizlik oranı sağlık bir şekilde verebilir misiniz ya da istihdam oranını, işgücü oranını? Veremezsiniz, çünkü kayıtdışılık almış başını gitmiş. Bunlar realite. Tarım alanlarına gidin bir kontrol edin, burada yaşadığı dahi kayıt altına alınmamış insanlardan oluştuğunu görürsünüz. Mersin bu ölçekte, bu gerçeklikte değerlendirilmeli. Biz de tabi ki kentin Belediye Başkanı olarak, hesabını halka veren bir yönetici olarak pür dikkat gerçekçi bir şekilde gerçekle yüzleşerek, yatırımlarımızı tedbirlerimizi almaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 “Liyakatlı kadrolar ve finansman, muazzam bir şey”

Başkan Seçer, özel sektör kaynaklı bir siyasetçi olduğunu, bu yüzden istihdamda liyakata önem verdiğini ve liyakatli yöneticiler ve personelle çalışmanın önemini bildiğini ifade ederek; “Ben farkında olmadan özel sektör kafasını kamu yönetimi ile harmanlamış bir yönetici olduğumu fark ettim. Belediye ile bir işletmeyi yönetmek arasında çok fark yoktur. İki tane temel ayağınız vardır, çok sağlam basacaksınız. Biri insan kaynağı, diğeri finansmandır. İkisini bulduğunuz zaman dünyanın en başarılı belediye başkanı olursunuz. Liyakatlı kadrolar ve finansman, muazzam bir şey. İş dünyası da öyle değil mi?” cümlelerini kullandı.

 “Mersin’de işsizlik konusunda en az şikayet edilen kent haline gelecek imkanlar var”

Mersin’in Türkiye’deki vergi sırasında 5. ve 6. sıralarda olduğunu fakat yoksullukta çok üst düzeylerde olduğundan söz eden Başkan Seçer, “Görülmeyen bir zenginlik de var Mersin’de. Ama muazzam bir yoksulluk da var. Uçurum son derece fazla. Mersin’de işsizlik konusunda en az şikayet edilen kent haline gelecek imkanlar var. Bacasız fabrikalar var. Bir tanesi turizm, bir tanesi tarım. Tarım memleketiyiz ama turizm memleketi değiliz. Mersin deyince anketlerde de bu çıkıyor. Turizm kenti diyor. Yatak sayına bak, komşu il ile senin aranda fersah fersah fark var. Bu sektörlerin canlandırılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sorunları çözmek burada yapılan çalıştaylarla ortaya çıkacak. Bir bütün halinde düşünmek lazım. Merkezi hükümetten yerel yönetimine, üniversitelerden, STK’lara kadar birçok yapının, kurum ve kuruluşun iş birliğiyle çözülecek konular” dedi.

“Mersin son derece hızlı gelişen bir kent”

Mersin’de üretim ve istihdam odaklı yatırımların önünün açılmasını desteklediğini ifade eden Başkan Seçer, “14 Mayıs seçimleriyle partimiz iktidar olduğunda, Mersin için yoğun çalışacağım konulardan bir tanesi, istihdamı absorbe eden sektörlere yönelik özel teşvik paketlerinin çıkması olacak. Mersin son derece hızlı gelişen bir kent. Hem siyasal, hem stratejik, hem de güvenlik açısından da çok önemli bir kent” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA