Büyükşehir’den Depremzede Öğrencilere Eğitim Desteği




Tarih: 7 Mayıs 2023 Pazar 11:37


Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depreminin ardından Mersin’e gelen depremzedeler için verdiği barınma desteğinin yanı sıra öğrencilere verdiği eğitim hizmetleri ile gençlere destek oldu.

Haber- Kadri Duman  

Mersin Büyükşehir Belediyesi 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedeler için verdiği barınma ve temel ihtiyaç hizmetlerinin yanı sıra öğrenciler için verdiği eğitim destekleri ile de depremzede gençlere destek olmaya devam ediyor.

Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan ve Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde sınava hazırlanmaya devam eden Miray ve Mert, depremin ardından yaşadıkları travmatik durumu, Büyükşehir’in destekleri ile unutmaya çalışıyor.

Bahap, “Kurs merkezinin yardımıyla kendime geldim”

Miray Yeşil Bahap, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okumak istiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Erkek Öğrenci Yurdu’nda ailesiyle kalan Miray, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS sınavına hazırlanıyor.

Mersin’e geldiği ilk süreci ve verilen hizmetlerin kendisi için ne kadar önemli olduğunu anlatan Bahap; “İlk başlarda çok zorluydu. İlk birkaç hafta o psikoloji ile çalışamadım ama burada hocaların yardımıyla, kurs merkezinin yardımıyla kendime geldim. Hatta sınavlarda iyi dereceler de yapmaya başladım. Şu anda iyiyim. Yurt açısından çok rahatız. İlk geldiğimizden günden beri bizimle çok ilgilendiler. Öğretmenler de çok cana yakınlar. Hatta burada çalışırken bile bize yardımcı oluyorlar. Arada gelip bizi yokluyorlar ya da biz onlara soru götürebiliyoruz. Kurs merkezinde ise istediğim zaman özel ders alabiliyorum. Sınavlar konusunda da bir problemim yok. Arkadaşlarımla beraberim, orada yeni arkadaşlar edindim. Orada gayet rahatım, memnunum” ifadelerini kullandı.

Atasoy, “Vahap Seçer’e güvenerek başvurdum”

Büyükşehir Belediyesi’nin barınma ve kurs merkezi desteğinden faydalanan bir diğer isim de Malik Mert Atasoy. Hatay Antakya’dan gelen Atasoy; ‘Deprem bölgesinden Mersin’e gelen lise veya üniversite giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz tüm ilçelerimizdeki kurs merkezlerimizden ücretsiz faydalanabilirsiniz’ tweeti üzerine umutlandığını ve Mersin’e gelmeye karar verdiğini söyleyen Atasoy, “Aslında ben ikinci büyük depremde de hala orada kalmaya devam ediyorum. Ondan sonra Vahap Seçer’in öğrencilere dershene açısından yapılacak yardım tweetini gördüm. Ona güvenerek hemen bir başvuru yaptım. Başvurudan sonra da geldim. Çok şükür güvenim boşa çıkmadı. Yurdumda kalıyorum. Burada arkadaşımla birlikte derslerimize devam ediyoruz. Hocalarımız da bize yardım ediyor. En büyük avantajımız da soru sorabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 “Anamur’dan Tarsus’a kadar birçok alanda barınma merkezleri oluşturduk ıyoruz”

Depremzedelerin öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununun ardından öğrencilerin eğitimlerinin sürmesi konusuna değindiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş; “Bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Anamur’dan Tarsus’a kadar birçok alanda barınma merkezleri oluşturduk ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü rehberlik birimimiz de bu barınma merkezlerimizdeki yılsonunda sınava girecek öğrencilerimiz için bir alan taramasında bulundular. Bu çalışmanın ardından şu anda deprem bölgesinden gelen 361 öğrencimizle sene sonundaki sınavlara hazırlanıyoruz” dedi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA