Metin Saltık: ‘Yeni Miy, 3 milyonluk şehrin takımıdır’




Tarih: 21 Mayıs 2023 Pazar 15:38


Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Yeni MİY Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık,

Haber- Mehmet Şah Akın

Yeni Mersin İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık ve Basın Sözcüsü Halim Yiğit, karşılaşmanın ardından Mersin Stadyumu önünde Mersin'deki bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

"ŞAMPİYONLUĞUN MİMARI KIRMIZI ŞEYTANLAR MERSİN TARAFTARI VE OYUNCULARIMIZDIR"

Metin Saldık, maç öncesi 'bir 90 dakikamız var, 2. Lig'de son virajımız' dediğini hatırlatarak; "Allah nasip etti, 2. Lig'e çıktık. Darısı inşallah 1. Lig. Bu şehir ne 2. Lig'i ne de 1. Lig'i hak etmiyor. Bu şehir Süper Lig'i hak ediyor. Sahada çok güzel bir ambiyans vardı. Bütün siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız, Valimiz, Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz maçtaydı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artık bu takımın yanında olmaları gerektiğinin net göstergesidir bu. Bu takım şehrin takımıdır. Bugünkü şampiyonluğun mimarı önce Kırmızı Şeytanlar, taraftar liderlerimiz, Mersin taraftarı ve aslan gibi mücadele den oyuncu grubumuzdur. Onlara teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti, bu şampiyonluğu bütün Mersin'e hediye ediyorum" dedi. Yomrapor maçının keyifli bir karşılaşma olduğunu sözlerine ekleyen Saltık, "Çünkü kendimizi ona göre motive etmiştik. Kendimiz ona göre hazırlamıştık. Olması gereken buydu, yapılması gereken buydu. Takıma da yakışan buydu" ifadelerine yer verdi.

"YENİ MİY NE SALTIK AİLESİNİN NE METİN SALTIK'IN TAKIMIDIR"

İstişareye açık bir Yönetim Kurulu Başkanı olduğu vurgulayan Saltık, "Yeni Mersin İdman Yurdu ne Saltık ailesinin takımıdır, ne Metin Saltık'ın takımıdır. 3 milyonluk şehrin takımıdır. Bunu herkes bilsin artık. herkes kabullensin ve herkes sahiplensin artık bu takımı. Ben mecbur şirket gibi yönetmek zorundayım bu takımı. Şirket gibi yönetmezsem eğer, geçmiş yıllarda olan bataklıklara aynı şekilde gitmiş oluruz. Şükürler olsun, 7 yıllık yönetim dönemimde federasyona giden bir tane davamız yok. Artık şehirle bütünleşip, şehrin ortak paydası olan 100 yıllık markasının arkasında toparlanıp bir an önce nasıl daha öteye taşıyabiliriz, ona bakmamız lazım. Aslında bugün şampiyonluk bir tek bize gelmedi. Bugün 100 yıllık kültürü olan Cumhuriyet'imize eş değer olan bir kulübümüzün tesislerine başladık. 10 gündür ne güzel tesis yapıyoruz. Bu tesislerin hayata geçmesi demek; Mersin'deki futbol kültürünü 2-3 seviye atlatmak demektir" şeklinde konuştu.

"MERSİN'İN NE EKSİĞİ VAR?"

Yakın zamana kadar Mersin'de Süper Amatör Lig, Bölgesel Amatör Lif ve 3. Lig'in konuşulduğunu vurgulayan Saltık, "Biz amatör bir şehir değiliz. Biz profesyonel şehiriz. Profesyonel takıma da ihtiyacımız var. Buradan bir çağrım var. Bütün Mersin, bütün siyasetçilerimiz, bütün vekillerimiz, bütün belediye başkanlarımız, STK'larımız, iş insanlarımız, sanayicilerimiz; karınca kararınca bu takıma sahip çıksınlar, destek versinler. Yan komşularımızda, illerimizde; Adana'nın Süper Lig'de takımı var. Kayseri'nin, Konya'nın Süper Lig'de takımı var. Bizim neden olmasın? Bizim onlardan ne eksiğimiz var? Bu şehir onlardan daha fazlasını hak ediyor, daha fazlası var. Türkiye'nin 81 ili var. 81 il arasından bana göre İstanbul'dan sonra Türkiye'nin incisi Mersin'dir" diye konuştu.

"2'İNCİ YARIDAKİ BAŞARININ MİMARI TEKNİK EKİP DEĞİLDİR"

Salı günü Mersin Stadyumu'nda bir kutlama hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Saltık, "Şükürler olsun ki bu güveni getirdik. Bu saatten sonra bu güveni de ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Teknik Direktör Ersin Aka'yla ilgili kendisine sorulan bir soruyu yanıtlayan Saltık, "Başarıya giden yol zincirli olur, çamurlu olur, zor olur. Patinaj çekersin. Karar verirken 10 kere düşünmek zorunda kalıyorsunuz. Biz 2'inci yarı aynı takım değildik. 2'inci yarı iyi takviyeler yapmamıza rağmen bugün bu takımın puanının bu olmaması gerekiyordu. Bu takımın daha ileride olması gerekiyordu. Deplasmanda oynamış olduğumuz futbol ortada, içeride oynadığımız futbol ortada. Bunun mimarı taraftardır. Bu başarının mimarı; 2'inci yarının başarısı Mersin taraftarıdır, Kırmızı Şeytanlar'dır. Teknik ekip değildir. Buradaki başarı taraftarımızın ve yönetimimizindir" ifadelerine yer verdi.

"BU MUTLULUĞA MERSİN'İN İHTİYACI VARDI"

Yeni Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit ise karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; "Daha rüyadan uyanamadık. Çok zorlu bir süreçti. Arayı açtık, kapattık sonuna kadar bu maça geldik. 2 puan fark.  Şehrimizin takımı, gönül takımımız Mersin İdman Yurdu. Ayağa kaldırılmaya ihtiyacı vardı. Bu şehrin buna ihtiyacı vardı. Pandemiler gördük, seller gördük, yangınlar gördük, depremler gördük. Moralimiz çok bozuk. Toplum olarak, Mersin olarak gerçekten moralimiz çok bozuk. Bu sevince, bu morale, bu mutluluğa Mersin'in ihtiyacı vardı. Biz de hediye ettiğimiz için çok mutluyuz. Futbolcu kardeşlerimiz, yönetim kurulumuz, teknik heyetimiz, taraftarlarımız; hep birlik beraberlik içersinde bunu hak ettiğimizi düşünüyorum.Bütün taraftarlarımıza, bütün şehre, basınımıza, destek veren belediyelerimize, destek veren milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza; hepsine Mersin'in huzurunda teşekkür ediyorum. Daha güzel günleri hep birlikte görmek ümidiyle."


Etiket: metinsaltık, yenimiy, açıklama


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA