Şampiyon Yeni MİY




Tarih: 21 Mayıs 2023 Pazar 15:47


3. Lig’de verdiği mücadeleyi şampiyonlukla taçlandıran Yeni Mersin İdman Yurdu, 2. Lig’e yükseldi. Yeni MİY’e şampiyonluğu getiren karşılaşma, 5-1’lik galibiyet yakaladığı Yomraspor maçı oldu.

Haber-Berna Uslu

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup'ta sezonun başından bu yana zorlu bir mücadele sergileyen Yeni Mersin İdman Yurdu, geçtiğimiz cumartesi günü son viraja girdi. Yeni MİY'e 2. Lig'e yükselme başarısını getiren Yomraspor maçı Mersin Stadyumu'nda oynandı. Maçı tribünlerden seyreden binlerce Mersinli, kırmızı-lacivertli Mersin takımına sahip çıktı. Maçtan şampiyonluk sevinciyle ayrılan taraftarlar, kentin sokaklarında küçük ölçekli kutlamalar gerçekleştirdi. Büyük kutlamanınsa edinilen ilk bilgilere göre; yarın Mersin Stadyumu'nda gerçekleştirileceği öğrenildi.

3. LİG'DE BAŞARILI BİR MÜCADELE SERGİLEDİ!

Bu sezon 34 maça çıkan Yeni MİY; karşılaşmalardan toplam 19 galibiyet, 11 beraberlik ve 4 mağlubiyetle ayrıldı. Yeni MİY, rakiplerine bu sezon 49 gol atarken, rakiplerinden gelen 21 golü ise kendi kalesinde gördü. Ligin zirve koltuğunu bırakmayan Yeni MİY, sezonun ilk yarsında başarılı bir tablo yakaladı. Ancak sezonun ikinci yarısı beklediği performansı özellikle deplasmandaki maçlarda sergileyemedi. Buna rağmen mücadeleyi elden bırakmayan kırımızı-lacivertli takım, şampiyonluk maçı öncesi deplasmanda Kelkit Belediye Spor'la karşılaşmıştı. Berabere biten karşılaşmada şampiyonluk şansı yakalayamayan Yeni MİY, bu kez kendi evindeki Yomraspor maçında 'şampiyonluk' için mücadele etti.

İŞTE, MERSİN'E ŞAMPİYONLUK GETİREN KADRO!

Sahaya çubuklu forma ile çıkan ve Teknik Direktörlüğünü Ersin Aka'nın yaptığı Yeni MİY'in maç kadrosunda; Sertaç Güzel, Yusuf Yıldırım, Ömer Alper Tatlısu, İbrahim Konuksever, Aziz Aksoy, Taygun Vurgun, Ömer Önder, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Umut Aydın ve Tunç Murat Behram yer aldı.

ŞAMPİYONLUK MAÇINDA 5 GOL ATTI!

Saat 15.00'te başlayan karşılaşmanın ilk golü 40'ıncı dakikada Yeni MİY'li oyuncu Umut Aydın'dan geldi. 1-0'lık skorla tamamlanan ilk yarının ardından karşılaşmanın ikinci golü de 53'üncü dakikada kırmızı-lacivertli oyuncu Tunç Murat Behram'dan geldi. Bir gol de 58'inci dakikada Erdem Onur Beytaş'tan geldi. Böylelikle karşılaşmanın skor tablosu 3-0'ı gösterdi. Tablo, 70'inci dakikada Yomraspor oyuncusu Hasan Kaşıkara'nın attığı golle bozuldu. Yomraspor, karşılaşmanın devamında yeni bir gol sevinci yaşayamadı. Yeni MİY'li oyuncu Tunç Murat Behram'ın 74'üncü dakikada attığı golle 4-1'e yükselen tablo, 88'inci dakikada Furkan Güneş'in attığı golle 5-1'e çıktı. Karşılaşma, Yeni MİY'in 5-1'lik galibiyetiyle noktalandı.


Etiket: yenimiy, şampiyon, lig


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA