19 Mayıs Göklerde Yaşandı




Tarih: 22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:38


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda Gelincik Tepesi’nde bir araya gelen yamaç paraşütçüleri 19 Mayıs 1919 için gökyüzünde uçtular

Haber-Mehmet Şah Akın

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Yamaç Paraşütü Etkinliği ile 60 sporcu Mersin semalarında 19 Mayıs’ı yaşadılar. Türk Bayrakları ve meşaleler ile uçuş gerçekleştiren yamaç paraşütçüleri, sergiledikleri performans ile vatandaşların beğenisini topladılar.

Atlı, “Burada sporcu yetiştiriyoruz”

Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü Başkanı, Hüseyin Atlı, etkinliğin son derece başarılı, sıcak ve samimi geçtiğini belirterek; “Mersin’de yamaç paraşütü eğitimleri ve ikili uçuşlar yapıyoruz. Burada sporcu yetiştiriyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmalara sporcu gönderiyoruz. Etkinlik son derece başarılı, sıcak, samimi. Sporcuları tamamen ön plana çıkaran, onların rahat bir şekilde aktivitesini gerçekleştirmek için her türlü imkan sağlanmış durumda. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bizim için milli şuuru her zaman üst seviye çıkaran bir bayram. Biz sporcular olarak bu bayramın sahipleriyiz” şeklinde konuştu.

Kösoğlu, “Çok güzel bir spor”

Akdeniz Yamaç Paraşütü Adrenalin Sporları Kulübü üyesi İrfan Kösoğlu; “7 senedir bu işi yapıyorum. Çok güzel bir spor. Mersin yamaç paraşütüne çok elverişli bir şehir. Senenin 12 ayı spor yapabiliyoruz biz burada. Ben aynı zamanda Karadenizliyim. Mesela biz burada iki ayda yaptığımız uçuşu orada bir senede yapamıyoruz çünkü sürekli yağış oluyor” dedi.

 


Etiket: paraşüt, gökyüzü, gelinciktepesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA