DEVA Partisi’nin Mersin’de Kaç Oyu Var?




Tarih: 30 Mayıs 2023 Salı 16:51


2020 yılında Ali Babacan’ın öncülüğünde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi, kısa bir süre içerisinde Millet İttifakı’na katılan partiler arasında yer aldı. Millet İttifakı’nın 2023 seçimlerinde oluşturduğu masaya 6 siyasi partinin genel başkanı oturdu. İttifak içerisinde yer alan DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin adayları seçime CHP listelerinden girdi. DEVA Partisi’nin Mersin’den gösterdiği aday olan Mehmet Emin Ekmen de CHP’nin 3’üncü sırasında yer aldı. CHP, DEVA Partili Ekmen’le birlikte Mersin’den 5 milletvekili çıkarttı. Ancak kamuoyu bu seçimde, DEVA’nın Mersin’deki oy potansiyelini öğrenemedi.

Haber-Berna Uslu

Ekmen, "Türkiye'nin en büyük şanssızlığı CHP ve Kılıçdaroğlu" demişti

DEVA Partisi Mersin İl Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana geçen 3 yıllık süreçte 3 il başkanı gördü. Kurucu İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu'nun yerine geçen Güran Dinçer'in ardından İl Başkanlığı koltuğuna Sedat Topuoğlu oturdu. 14 Mayıs seçimleri öncesi CHP listelerinden aday gösterilen Mehmet Emin Ekmen ise ilk olarak 2012 yılında Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sosyal medya hesabından yaptığı "Bu kafa mı bu ülkeyi yönetmeye talip? Türkiye'nin en büyük şanssızlığı CHP ve Kılıçdaroğlu" paylaşımıyla Mersin gündemine oturmuştu. CHP listelerinden milletvekili seçilen Mehmet Emin Ekmen'le birlikte DEVA Partisi'nin Türkiye genelindeki milletvekili sayısı bu seçimde 15'e ulaştı. Önceki hafta mazbatasını da teslim alan Ekmen'le birlikte DEVA Partili milletvekillerinin, Meclis'in açılması sonrası CHP'den ayrılıp kendi partilerine dönmesi bekleniyor.

Ekmen Deva'ya geçince, CHP'NİN Mersin'deki vekil sayısı 4'e düşecek

Mehmet Emin Ekmen'in kendi partisine dönmesi durumunda, 14 Mayıs'ta 371 bin 885 oy ve yüzde 31,14 oy oranıyla CHP'nin Mersin'den çıkarttığı 5 milletvekilinin sayısı da 4'e düşecek. Kamuoyu, DEVA Partisi'nin Mersin'deki üye sayısını ve oy potansiyelini merak ederken; Cumhurbaşkanı Erdoğan da 28 Mayıs gecesi CHP listelerinden seçime giren Millet İttifakı'na mensup partilerin milletvekillerini işaret etti. Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turunda seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Kısıklı'dan Türkiye'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2018'de CHP'nin vekil sayısı neydi biliyor musunuz? 146. 2023'te CHP'nin vekil sayısı; yani bu seçimde 169 çıkardı. Fakat malum; toplamda yüzde 1 bile oya sahip olmayan malum partilere kiralık vekil verdi. Ne kadar? 40 tane. Peki ne oldu? Şimdi 129'a düştü CHP. Hesap uzmanı ya. Bu işleri çok iyi bilir. Böylece kaybettiği vekiller sebebiyle herhalde CHP bunun Bay Bay Bay Kemal'e hesabını soracaktır" şeklinde konuştu.


Etiket: deva, alibabacan, mehmeteminekmen, seçim, oy


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA