Büyükşehir’in ‘Psikolog Desteği’ Kadınların İlgi Odağı




Tarih: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 15:52


Mersin Büyükşehir’in Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi’nde ‘Psikolog Desteği’ sağlanıyor.

Haber-Berna Uslu

2021 yılından beri ücretsiz olarak kadınlara hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Kadın Sağlığı Danışma Merkezi’nde ‘Psikolog Desteği’ sağlanıyor.

Hizmet veren merkez, hafta içi her gün 08.00-17.00 arası hizmette. Psikolog Desteği kapsamında kaygı, panik atak, depresyon gibi sorunlar için hem bireysel, hem de aile danışma hizmeti alabilen danışanlar, psikolog yönlendirmesi ile 8-12 seans hizmet sağlıyor. Gereken durumlarda ise bu süre uzatılabiliyor. 15-17 yaş arası ergenlere yönelik ise genellikle sınav kaygısı ve stres yönetimi üzerine danışma hizmeti veriliyor. Hizmetten yararlanmak isteyenler Alo 185 Teksin üzerinden ya da 0 324 502 79 16 numaralı telefondan merkezi direkt arayıp randevu oluşturabiliyor.

 “Ailelerimizle çalışıyoruz, aile ve çiftlere danışmanlık hizmeti gibi alanlara da bakıyoruz”

Uzman Psikolog Semiha Kara; “Bizler genelde danışanlarımızla; kaygı, depresyon, panik atak üzerine çalışıyoruz. Burada genelde sorunlarımız kaygı odaklı konular oluyor. Kaygılarını azaltarak, eğer tanı varsa tanıyı da azaltarak iyileşme kazanmalarını hedefliyoruz. Ailelerimizle çalışıyoruz, aile ve çiftlere danışmanlık hizmeti gibi alanlara da bakıyoruz. Ailelerimiz bize müracaat ettiklerinde, aile bütünlüğünü koruma adına, aileye katkı sağlayacak çalışmalar yapıyor ve bu bütünlüğü iyileştirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“20 seansa kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz”  

Kara, seans aralıklarını danışanların sorunlarına göre belirlediklerini, fakat kişinin durumu ciddi düzeyde veya tanının azalması ile alakalı bir durum varsa, danışanlarını 7 güne bir görebildiklerini ifade ederek; “7-15 gün arasındaki periyotlarımız verimliliği artırmış oluyor. Genelde bizim uyguladığımız ekole göre, 8-12 seans arasında bir iyileşme gözlemlemiş oluyoruz. Fakat, ciddi dediğimiz problemlerde 8-12 seans yeterli olmayabiliyor. 20 seansa kadar elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tüm kadınlarımızı Kadın Sağlığı Danışma Merkezimize bekliyoruz” dedi.


Etiket: psikolog, kadınsağlığı, büyükşehirbelediyesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA