Başkan Gültak: ‘Projenin 31 Ekim 2023 Tarihi İtibariyle Tamamlanması Hedeflenmektedir’




Tarih: 5 Haziran 2023 Pazartesi 16:07


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi Projesi’nde çalışmaların sürdüğünü belirterek; "Projenin 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir" dedi.

Haber- Seher Çoban

Akdeniz Belediye Meclisi 2023 Yılı Haziran Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında Özgürlük Mahallesi Gençlik ve Spor Merkezi Projesi'ne ilişkin hazırlanan tanıtım filmini Meclis üyelerine izleten Gültak, projenin detaylarını anlattı.

Hazine ve Maliye Eski Bakanı da proje alanını inceledi

Akdeniz ilçesine bağlı mahallelerden birisi olan Özgürlük Mahallesi'nde her yönüyle modern ve çok amaçlı yeni bir Gençlik ve Spor Merkezi'nin temellerini attıklarını belirten Gültak, "Tırmıl Tepesi bölgesi olarak anılan alanda devam eden çalışmaları eski Hazine ve Maliye Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Doç. Dr. Sayın Nureddin Nebati, Özgürlük Mahallesi Muhtarımız Ömer Ergüvan, projeyi yürüten teknik personelimiz ve yüklenici firma yetkilileriyle birlikte; Spor İl Müdürü'nün de bulunduğu bir inceleme yaptık" dedi.

Proje, yaklaşık 29 Milyon TL'ye mal olacak

Akdeniz Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis edilen proje alanından söz eden Gültak, "Tırmıl Tepesi Höyüğü güneyinde yaklaşık 29 milyon TL'ye mal olacak Gençlik ve Spor Merkezi'mizin 4 bin 838 metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini sizlere bildirmek isterim. Modern tesisimizde 3 adet spor salonu ile çok amaçlı salonlar, kafeteryalar, kapalı otopark ve sığınak yeri olacak. Nitekim buranın inşaatı bittiğinde sadece spor yapmak amacıyla değil, aynı zamanda kültürel, sanatsal ve benzeri faaliyetlerin de yapılacağı güzel bir merkez olacağını sizlere duyurmak isterim" diye konuştu.

Gültak, tarih verdi

Projeyi hayata geçirmekle birlikte bir gurur yaşadıklarını vurgulayan Gültak, "Yakın geçmişte hayvan pazarının kurulduğu, yer yer tonlarca çöplerin atıldığı ve biriktirildiği alana modern bir Gençlik Merkezi'ni kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Projenin hızla, 31 Ekim 2023 tarihi itibariyle tamamlanması hedeflenmektedir. Bu sayede gençlerimiz ve dileyen her yaştan vatandaşımız önümüzdeki sonbahardan itibaren imkanlarını seferber eden hükümetimiz ve belediyemizin ortak gayretleri sonucu Gençlik Merkezi ve Spor Tesisleri'ni kullanmaya başlayabilecekler" şeklinde konuştu.

"Özellikle mersin büyükşehir belediye başkanımıza da örnek olur diye düşünüyoruz"

Akdeniz'in makus kaderini değiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Gültak, şunları söyledi; "Gençlik ve Spor Bakanımız ile bizzat görüşüp projenin hızlanmasını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Nebati'ye Akdeniz halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu tür projeler diğer belediyelerimize, özellikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza da örnek olur diye düşünüyoruz. Hep söylediğim üzere, hiç kimseyi ayrıştırmayacak; Akdeniz'in değişim ve dönüşümüne devam edeceğiz. Saygıdeğer Akdeniz sakinleri, geçmiş yıllarda mahrum bırakıldıkları hizmetleri proje ve yatırımlara kavuşturma sözünü size vermiştik, sözlerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Akdeniz'in o makus tarihini kırıp, aydınlık bir geleceğe doğru hep birlikte yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Akdeniz en çok rağbet görecek, tamamlandığında en güzel yapılarımızdan biri olacak; Gençlik ve Spor Merkezi'mizin başta gençlerimiz olmak üzere tüm Akdeniz'e ve Mersin'e şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

 


Etiket: mustafagültak, genç, merkez, spor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA