Başkan Özyiğit: ‘Bugüne kadar bin 400 vatandaşımız barınma hizmetimizden faydalandı’




Tarih: 13 Haziran 2023 Salı 12:22


Mersin’e gelen depremzedelerin konaklaması için geçici barınma merkezi açan Yenişehir Belediyesi, depremzedelere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “3 geçici barınma merkezimizde şu anda 500 depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz. Bugüne kadar bin 400 vatandaşımız barınma hizmetimizden faydalandı” ifadelerini kullandı.

Haber-Berna Uslu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7,7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Mersin’e on binlerce depremzede geldi. Depremzedelere destek veren Yenişehir Belediyesi, en büyük sorunlardan biri olan barınma konusunda da destek oldu.

Yenişehir Belediyesi, 40 bini aşkın depremzedeye kurduğu Giysi Evi ile kıyafet desteği sağlayarak 6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’e gelen depremzedeler için 3 geçici barınma merkezi de oluşturdu. Yenişehir Belediyesi şu anda 500 depremzedeye ev sahipliği yapıyor. Yenişehir Belediyesi geçici barınma merkezlerinde depremzede yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken, çocuklara ve yetişkinlere yönelik kurslar da veriliyor.

 


Etiket: mersin, yenişehir, depremzede, konaklama


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA