‘Mansiyon Ödülü’ nü Mersin Üniversitesi Öğrencileri Aldı




Tarih: 3 Temmuz 2023 Pazartesi 15:34


Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Bir Çevre Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Doğal Malzemeyi Fark Et! Keşfet!" başlıklı ulusal öğrenci fikir yarışmasında, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri Metin Güngör ve Fatma Ezgi Erkul, geliştirmiş oldukları projeleri ile Eşdeğer Mansiyon Ödülü’nü aldılar.

Haber-Şirin Alp

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlık binasının giriş avlusunun kullanımının iyileştirilmesine dönük proje hazırladılar. “Sağlıklı Bir Çevre Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Doğal Malzemeyi Fark Et! Keşfet!" başlıklı ulusal öğrenci fikir yarışmasında, Mersin Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları projeyle, Mansiyon Ödülü’nü almaya hak kazandılar.

“Holizm felsefesinden ilerledik”

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Metin Güngör ve Fatma Ezgi Erkul; “Öğrencilerin mekân ile bütünleşip bir bütünden daha fazlasını ifade etmesini istediğimiz için holizm felsefesinden ilerledik. Fizyoloji ve mimariyi birbirine entegre ederek öğrencilerin mekanda öğrenimlerinden bir parça bulmasını hedefledik. Üst örtü tasarımını derinin koruyuculuk görevini, yeşil alanları akciğerlerin havayı temizleme görevini, oturma alanlarını omurgayı oluşturan omurların görevini, alanda bulunan ışıklandırmanın gözün görme görevini, kuru havuzlar ile podima alanını beynin dinlenme görevini ve yeşil sızıntıları da dolaşım sisteminin görevini temsil etmesi amacıyla tasarladık” şeklinde konuştular.

 


Etiket: mansiyonödül, mersinüniversitesi, mersin, mimarlık


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA