HATAY VE MERSİN LEZZETLERİ TEK SOFRADA




Tarih: 4 Temmuz 2023 Salı 11:29


Kardeş şehir Hatay’a destek olmak ve Mersin’in yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi “Hatay Gastronomi Evi”ni bünyesine kattı.

Haber - Gizem Tokkuzun

Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Gülnar Oteli’nin, Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı’na dönüştürülmesinin ardından 26 Nisan 2023’de kullanılmaya başlayan konak, açıldığı günden bu yana Mersin ve Hatay lezzetlerini misafirlere tanıtmaya devam ediyor. Hataylı esnaflardan gelen malzemeler Mersin ve Hataylı aşçıların ellerinde hazırlanan yöresel yemekleri tadan konuklar, iki şehrin yerel lezzetlerini tanırken Hatay’ın ve Hataylı vatandaşların hayata tutunması için çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi’ne katkı sunuyor.

“Buraya gelin bu kardeşliği, mutfak kültürünü burada yaşatın”

Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan; “Hatay, 2017 yılında 600 yemek çeşidiyle UNESCO tarafından tescilli Gastronomi Şehri seçildi. Tabi bu yemeklerin tescillenmesiyle birlikte tarihin ve kültürün yaşaması çok önemliydi bizler için. Depremin ardından Sayın Vahap Seçer’in Lütfü Başkan’a Buraya gelin bu kardeşliği, mutfak kültürünü burada yaşatın’ demesiyle bu adımlar atıldı. Mersin ve Hatay Akdeniz iklimine sahip. Sıcakkanlılığı, misafirperverliği, yemeklerin benzerliği ve liman şehirleri olması, aslında çok fazla ortak noktayı bir araya getiriyor” ifadelerini kullandı.

“Misafirlerin geri bildirimi muazzam”

Konuşmalarına devam eden Aslan; “Misafirlerin bu konuda geri bildirimleri muazzam diyebiliriz. Yine bugün tam rezervasyon çektiğimiz günlerden biri. Çok fazla insanı, doluluk nedeniyle maalesef geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Ama bu ilgiden memnunuz. Şu an yaşam sevincini kazanmak için gayret gösteriyorlar. Bu onlara çok güzel bir merhem oldu. Yöresel tüm ürünlerimiz; baharatından salçasına, taze zahterinden Samandağ biberine kadar Hataylı esnaftan geliyor. Bu da, Hataylı esnafın halen bölge ekonomisine katkı sağladığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Mutfakta hem Hataylı hem Mersinli aşçıların kültürlerini, sentezlerini aynı sofrada birleştirdiklerini sözlerine ekleyen Aslan, “Biz burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kültürü, bu sentezi anlatmaktan, Hatay’ın ayakta kalması için bize verilen destekten ve çabadan dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle Başkanlarımız Lütfü Savaş’a, Vahap Seçer’e ve değerli eşlerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi

 

 


Etiket: mersin, hatay, yöresellezzetler, tekyürek


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA