Ukrayna’ya verilen Leopard 2 tankları Polonya’ya getirildi




Tarih: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 01:49

IHA

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, iki adet Leopard 2 tankının tamir için Polonya’nın Gliwice şehrindeki Bumar-Labedy mühendislik tesisine getirildiğini duyurdu.

  Geçtiğimiz Nisan ayında Almanya'daki Ukrayna Savunma Temas Toplantısı sırasında Almanya, Polonya ve Ukrayna Savunma Bakanlarının imzaladığı Polonya'da Leopard 2 tankları bakım ve onarım merkezi kurulması anlaşması hayata geçti. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iki adet Leopard 2 tankının Ukrayna'dan tamir için Bumar-Labedy mühendislik tesisine getirildiğini duyurdu. Onarım merkezine getirilen tankların Leopard 2A4 olduğu öğrenildi. 
  Ülkenin güneyindeki Gliwice kentinde bulunan Bumar-Labedy mühendislik firmasının, Leopard tanklarının bakım ve onarımı konusunda 20 yıllık deneyime sahip olduğu belirtildi. Ülkeye getirilen tankların tamiri için finansmanın AB ve NATO bütçesinden karşılanması planlanıyor. 
                                     


Etiket: polonya, ukrayna, tank


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA