’Çocuklarımız Nerede Kalacak?’




Tarih: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 17:59

Sercan Özdemir

Yeni eğitim-öğretim sezonu yaklaşırken, CHP’li Ali Mahir Başarır üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın açıklaması düzenleyen CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Çocuklarımız nerede kalacak" diye sordu.

"Çocuklarımız okullarının bulunduğu şehirlere gidemeyecek durumda"

YKS sonuçlarının açıklandığını ve üniversiteleri kazanan öğrencilerin 'ev' ya da 'yurt' arayışlarına geçeceklerini belirten Başarır, "Ev fiyatlarını biliyoruz. 3 öğrenci bir araya gelip ev tutabiliyordu, şu anda imkansız. Peki yurt fiyatları? özel yurt fiyatları? 20 bin lira ile 30 bin lira arası. Bugün Türkiye'de bu parayı verebilecek aile bence yüzde 10'larda. Yani Eylül ayından itibaren çocuklarımız sokakta kalacak. Çocuklarımız öğrenimini, eğitimini almak için okullarının bulunduğu şehirlere gidemeyecek durumda. Peki bunun önlemi alındı mı? Hayır. Geçen sene de böyleydi, daha önceki sene de böyleydi. Yani yurt yapan; evlatlarının, öğrencilerinin barınma sorununu çözmeyi dert edinen bir iktidar maalesef ki yok. Ama bu sene çok daha sıkıntı yaşayacağız" dedi.


Etiket: yurt, öğrenci, barınma, başarır, tbmm, chp, alimahir, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA